
Vištienos ir kiaulienos suktinukai su šonine
Šis suktinukų receptas kilo iš tradicinės lietuviškos virtuvės, kurioje dažnai derinami įvairūs mėsos tipai. Suktinukai su vištiena ir kiauliena, praturtinti šonine ir daržovėmis, yra puikus pietų patiekalas, kurį lengva paruošti ir kuris visada džiugina šeimą ir svečius.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo indas (Tinkamas sluoksniuoti suktinukus ir daržoves)
- Folija (Kepimo metu uždengti suktinukus)
- Pjaustymo lentelė (Mėsai ir daržovėms pjaustyti)
- Plaktas kiaušinis (Paniravimui)
Ingredientai
Pagrindiniai ingredientai
- 500 g Nugarinės kiaulienos - Supjaustyta ir išmušta
- 300 g Malta vištiena
- 4 vnt Virtų kiaušinių - Tarkuota
- 4 vnt Šoninės juostelių
- 2 vnt Žalių kiaušinių - Paniravimui
- 1 vnt Svogūno - Smulkiai pjaustyta
- 2 skiltelės Česnako - Smulkiai pjaustyta
- Prieskoniai - Pagal skonį
- Miltai - Paniravimui
- Džiūvėsėliai - Paniravimui
- 2 vnt Svogūnų laiškų - Smulkiai pjaustyta
- 2 vnt Morkų - Pjaustyta
Gaminimo eiga
- Kiaulienos nugarinę supjaustyti, pabarstyti prieskoniais ir išmušti.
- Vištienos faršą sumaišyti su prieskoniais, česnakais, svogūnais ir tarkuotais virtų kiaušiniais.
- Ant kiaulienos nugarinės dėti vištienos faršą, šoninės juostelę ir susukti.
- Suktinukus apvolioti miltuose, plakto kiaušinio ir džiūvėsėliuose.
- Į kepimo indo dugną dėti daug svogūnų ir morkų, sluoksniuoti suktinukus.
- Uždengti folija ir kepti 200 laipsnių orkaitėje apie 50 minučių.
- Patroškintas bulvytes ir salotas patiekti kartu su suktinukais.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su kitais mėsos tipais ar daržovėmis.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 35gBaltymai: 45gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 200mgNatris: 400mgKalis: 500mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 20mg