Vištienos karbonadas su ryžiais ir burokėlių salotomis
Kelios dienos noriu vinigreto (salotos su raugintais kopūstais ir pupelėm), bet kopūstų dar nerauginau, o pupelių šiemet nesėjau. Sodybą užpustė, tad sukamės iš padėties. Vietoj vinigreto paruošiau panašias burokėlių salotas, kurios puikiai dera su vištienos karbonadu ir ryžiais.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Vištienos karbonadui kepti)
- Puodas (Ryžiams virti)
- Pjaustymo lentelė (Daržovėms pjaustyti)
- Peilis (Daržovėms ir vištienai pjaustyti)
- Dubuo (Salotoms maišyti)
Ingredientai
Vištienos karbonadas
- 2 vnt Vištienos krūtinėlės
- 2 vnt Kiaušiniai - Plakti
- 100 g Džiūvėsėliai
- 50 ml Aliejus - Kepti
Burokėlių salotos
- 2 vnt Burokėliai - Virti
- 100 g Konservuoti žirneliai
- 1 vnt Mėlynasis svogūnas - Pjaustytas
- 1 a.š. Druska - Pagal skonį
- 1 a.š. Pipirai - Pagal skonį
- 2 v.š. Alyvuogių aliejus
Ryžiai
- 150 g Ryžiai
- 300 ml Vanduo - Ryžiams virti
Gaminimo eiga
- Vištienos krūtinėles plonai išmušti, apvolioti plaktuose kiaušiniuose ir džiūvėsėliuose. Kepti įkaitintoje keptuvėje su aliejumi iki auksinės spalvos.
- Burokėlius išvirti, atvėsinti ir supjaustyti smulkiais gabaliukais. Sumaišyti su konservuotais žirneliais, pjaustytu mėlynuoju svogūnu, druska, pipirais ir alyvuogių aliejumi.
- Ryžius išvirti vandenyje pagal pakuotės instrukcijas.
- Vištienos karbonadą patiekti su ryžiais ir burokėlių salotomis.
Pabaigai…
Jei norite pikantiškesnių salotų, galite pridėti raugintų agurkų.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 35gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 150mgNatris: 500mgKalis: 700mgSkaidulos: 10gCukrus: 10gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 20mg