Vištienos kepenėlės su obuoliais ir svogūnais
Šis receptas skirtas tik man, nes šeimos vyrai nevalgo vištienos kepenėlių. Kepenėlės su obuoliais ir svogūnais, skrudintos orkaitėje, yra gardus ir aromatingas patiekalas. Jį pagaminau, nes man patinka šis derinys, nors išvaizda galutiniame patiekale nėra ideali, bet skonis – puikus.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Vieną iš jų galima dėti į orkaitę)
- Peilis (Svogūnams ir obuoliams pjaustyti)
- Pjaustymo lenta
- Šaukštas (Maišymui ir kepimui)
- Orkaitė
Ingredientai
Pagrindiniai ingredientai
- 400 g Vištienos kepenėlės - Numirkyta, nuvarvinta ir supjaustyta mažesniais gabaliukais
- 3 vnt Svogūnai - Supjaustyta vidutiniais šiaudeliais
- 2 vnt Obuoliai - Rūgštūs, nelupti, supjaustyti plonomis skiltelėmis
- 100 g Miltai - Sumaišyta su šaukšteliu kario, druska ir maltu juoduoju pipiru
- 60 g Sviestas - Kepimui
- 1 v.š. Cukrus - Kepimui su obuoliais
- Rūkyta paprika - Pabarstyti prieš dedant į orkaitę
Gaminimo eiga
- Paruoškite vištienos kepenėles: numirkykite, nuvarvinkite ir supjaustykite mažesniais gabaliukais. Svogūnus supjaustykite vidutiniais šiaudeliais, obuolius – plonomis skiltelėmis.
- Kaitinkite keptuvę, kurioje galėsite dėti į orkaitę, su 60 g sviesto. Kai sviestas ištirps, pridėkite šaukštą cukraus, išmaišykite ir sudėkite obuolius. Kepinkite maišant, kol obuoliai lengvai apskrus.
- Kitoje keptuvėje su trupučiu aliejaus ir sviesto kepinkite svogūnus, kol lengvai apskrus. Atidėkite į šalį.
- Vištienos kepenėles apvoliokite miltuose, sumaišytuose su kario milteliais, druska ir maltu juoduoju pipiru. Kepinkite keptuvėje, kol abi pusės lengvai apskrus, bet kepenėlės dar bus šiek tiek žali viduje.
- Sudėkite vištienos kepenėles ant obuolių keptuvėje, ant viršaus užberkite svogūnus. Pabarstykite rūkyta paprika ir kepkite orkaitėje apie 10 minučių.
- Patiekite su ryžiais ar kitu mėgstamu garnyru.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su skirtingais prieskoniais ir obuolių rūšimis, kad atrastumėte savo mėgstamą derinį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 30gBaltymai: 20gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 200mgNatris: 400mgKalis: 300mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 20mg