Vištienos kepsnys su bulvių koše ir salotomis

Vištienos kepsnys su bulvių koše ir salotomis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis receptas atkeliavo iš mano virtuvės eksperimentų. Naudojau vištienos šlaunelių mėsytę, kurią ploninau mėsos plaktuku, o tada prieskoniavau traiškytu česnaku, druska, pipirais, džiovintais krapais ir petražolėmis, paniravau džiūvėsėliuose ir kepiau. Padaželis – paprastas, bet gardus: pakepintas cibuliukas, saliero šakaliukas, tarkuota morkytė ir smulkintas šampinjonas, viską sutirštinau miltais ir grietine, praskiedžiau pienu.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Mėsos plaktukas (Vištienos šlaunelių ploninimui)
  • Keptuvė (Vištienos ir padažo kepimui)
  • Puodas (Padažo paruošimui)
  • Peilis (Daržovių smulkinimui)
  • Pjaustymo lenta (Daržovių pjaustymui)

Ingredientai
  

Vištienos kepsniai

  • 4 vnt Vištienos šlaunelių mėsytė - Ploninta mėsos plaktuku
  • 2 skiltelės Česnakas - Traiškytas
  • Pagal skonį Druska
  • Pagal skonį Pipirai
  • 1 a.š. Džiovinti krapai
  • 1 a.š. Džiovintos petražolės
  • 100 g Džiūvėsėliai
  • Aliejus Kepimui

Padažas

  • 1 vnt Svogūnas - Smulkintas
  • 1 vnt Saliero šakaliukas - Smulkintas
  • 1 vnt Morka - Tarkuota
  • 100 g Šampinjonai - Smulkinti
  • 1 šaukštas Miltai
  • 1 šaukštas Grietinė
  • 200 ml Pienas - Galima pakeisti vandeniu
  • Pagal skonį Prieskoniai

Gaminimo eiga
 

  • Vištienos šlaunelių mėsytę ploninti mėsos plaktuku, prieskoniuoti česnaku, druska, pipirais, džiovintais krapais ir petražolėmis. Paniruoti džiūvėsėliuose ir kepti keptuvėje su aliejumi iki auksinės spalvos.
  • Padažui: keptuvėje pakepinti smulkintą svogūną, salierą, tarkuotą morką ir smulkintus šampinjonus. Įdėti šaukštą miltų, po to grietinės, ir viską praskiesti pienu arba vandeniu. Prieskoniuoti pagal skonį.
  • Patarti su bulvių koše ir salotomis.

Pabaigai…

Naudojant vištienos šlaunelių mėsytę, patiekalas tampa sultingesnis. Padažui galima naudoti tiek pieną, tiek vandenį, priklausomai nuo pageidaujamo tirštumo.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 45gBaltymai: 35gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 800mgKalis: 500mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Bulvių košė, Salotos, Vištienos kepsnys
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating