Vištienos kepsnys su marinuotomis daržovėmis

Vištienos kepsnys su marinuotomis daržovėmis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šie pietūs buvo paruošti kaip šventiniai kaimynės gimtadienio proga. Vištiena buvo marinuota ir kepta ant griliaus, patiekiama su šviežiomis daržovėmis ir bulvėmis, apibarstytomis svogūnų laiškais. Receptas lengvas ir greitai paruošiamas, puikiai tinka ypatingoms progoms ar savaitgalio pietums.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 25 minutes
Iš viso 40 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 2 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Grilius (Naudokite grilių su dangčiu, kad išlaikytumėte drėgmę vištienoje)
  • Peilis (Naudojamas daržovėms pjaustyti)
  • Kepimo žnyplės (Patogu vartant vištieną ant griliaus)

Ingredientai
  

  • 2 vnt Vištienos krūtinėlės - Marinuota
  • 4 vnt Bulvės - Nulupkite ir supjaustykite ketvirčiais
  • 1 vnt Agurkas - Supjaustytas griežinėliais
  • 1 vnt Raudonoji paprika - Supjaustyta žiedais
  • 10 vnt Juodosios alyvuogės - Dekoracijai
  • 1 sauja Svogūnų laiškai - Smulkiai supjaustyti

Gaminimo eiga
 

  • Marinuokite vištieną su mėgstamu marinatu bent 1 valandą.
  • Grilių įkaitinkite iki vidutinės temperatūros. Kepkite vištieną 6-8 minutes iš kiekvienos pusės, kol mėsa bus gerai iškepusi.
  • Bulves virkite pasūdytame vandenyje 15-20 minučių, kol suminkštės. Išimkite ir nusausinkite.
  • Supjaustykite agurkus, papriką, paruoškite alyvuoges ir svogūnų laiškus.
  • Vištieną patiekite su virtomis bulvėmis ir šviežiomis daržovėmis, apibarstykite svogūnų laiškais.

Pabaigai…

Galite naudoti bet kurį marinato receptą pagal savo skonį. Jei norite, daržoves galite lengvai apkepti ant griliaus kartu su vištiena.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 40gBaltymai: 30gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 4gCholesterolis: 75mgNatris: 500mgKalis: 700mgSkaidulos: 5gCukrus: 4gVitaminas A: 1500IUVitaminas C: 50mg
Recepto raktažodžiai Daržovės, Grilius, Šventinis patiekalas, Vištiena
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating