
Vištienos Krūtinėlė su Sūriu ir Pomidorais
Nauji metai, nauji tikslai ir siekiai. Vienas iš jų sveikesnė mityba. Šiame recepte naudojama vištienos krūtinėlė, įdaryta sūriu be laktozės ir pomidorų griežinėliais, o patiekta su šviežiomis salotomis.
Reikalingi Įrankiai
- Karšto oro gruzdintuvė (200 laipsnių, 20 minučių)
- Peilis (Vištienai pjaustyti)
- Pjaustymo lenta (Daržovėms ir vištienai pjaustyti)
- Salotų dubuo (Salotoms maišyti)
Ingredientai
- 1 vnt Vištienos krūtinėlė - Įpjauti, padruskinti, papipirinti, patrinti malta saldžiąja paprika
- 1 gabaliukas Sūris be laktozės - Įdėti į vištieną
- 1 griežinėlis Pomidoras - Įdėti į vištieną
- Alyvuogių aliejus - Patepti vištieną
- Salotų lapai - Salotoms
- Agurkas - Salotoms
- Pomidorai - Salotoms
- Violetinis svogūnas - Salotoms
- Burokinė druska - Salotoms
- Citrinpipiriai - Salotoms
- Alyvuogių aliejus - Salotoms
Gaminimo eiga
- Vištienos krūtinėlę įpjauti, padruskinti, papipirinti, patrinti malta saldžiąja paprika. Įdėti sūrio gabaliuką be laktozės ir pomidoro griežinėlį. Viršuje padaryti įpjovas, padruskinti, užbarstyti maltos saldžiosios paprikos ir patepti alyvuogių aliejumi. Kepti karšto oro gruzdintuvėje 200 laipsnių 20 minučių.
- Salotoms naudoti salotų lapus, agurką, pomidoriukus, violetinį svogūną, burokine druską, citrinpipirius ir alyvuogių aliejų.
Pabaigai…
Galite naudoti bet kokį mėgstamą sūrį be laktozės. Salotas galite pagardinti ir kitais mėgstamais ingredientais.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 15gBaltymai: 45gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 100mgNatris: 600mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 20mg