Vištienos kulšelės su bulvėmis ir salotomis

Vištienos kulšelės su bulvėmis ir salotomis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Mėgstu patiekalus, kuriuos už mane iškepa orkaitė. Šios sultingos vištienos kulšelės su keptomis bulvėmis ir šviežiomis salotomis yra tobulas derinys. Svarbiausia, kad liko tik pasirūpinti salotomis. Skanaus vakarieniaujantiems!
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 45 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 2 porcijos
Kalorijos(-ų) 600 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Orkaitė (Įkaitinta iki 200°C)
  • Kepimo skarda (Pakankamai didelė, kad tilptų vištienos kulšelės ir bulvės)
  • Aliejus (Bulvėms apkepti)
  • Peilis (Daržovėms pjaustyti)

Ingredientai
  

Vištienos kulšelės

  • 2 vnt Vištienos kulšelės - Su oda
  • 4 vnt Bulvės - Supjaustytos griežinėliais
  • 2 v.š. Alyvuogių aliejus - Bulvėms
  • Druska - Pagal skonį
  • Pipirai - Pagal skonį
  • 1 vnt Salotų mišinys - Salotoms
  • 5 vnt Vyšniniai pomidorai - Perpjauti pusiau
  • 1 vnt Agurkas - Supjaustytas griežinėliais
  • 1 v.š. Salotų padažas

Gaminimo eiga
 

  • Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.
  • Bulves sumaišykite su aliejumi, druska ir pipirais, dėkite ant kepimo skardos kartu su vištienos kulšelėmis. Kepkite 45 minutes arba kol vištiena bus pilnai iškepusi, o bulvės – auksinės spalvos.
  • Paruoškite salotas iš salotų mišinio, pomidorų ir agurko. Užpilkite padažu.
  • Patiekite vištienos kulšeles su keptomis bulvėmis ir salotomis.

Pabaigai…

Galite pridėti mėgstamų prieskonių ar žolelių pagal skonį. Taip pat bulves galite pagardinti česnaku ar rozmarinu.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 600kcalAngliavandeniai: 35gBaltymai: 30gRiebalai: 35gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 150mgNatris: 400mgKalis: 900mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Greitas maistas, Keptos bulvės, Salotos, Vištienos kulšelės
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating