Vištienos kulšelių troškinys su raugintais kopūstais
Šis troškinys puikiai tinka žiemos vakarams, kai norisi kažko šilto ir sotaus. Rauginti kopūstai suteikia malonaus rūgštumo, o troškinio sudėtyje esantys ingredientai garantuoja pilnavertį maistą už itin patrauklią kainą. Patiekalas puikiai dera su aštriais prieskoniais, todėl rekomenduojama pridėti šiek tiek čili pipirų.
Reikalingi Įrankiai
- Didelis puodas (2 litrų talpos)
- Medinis šaukštas (Troškinimui)
- Peilis (Daržovių pjaustymui)
Ingredientai
- 6 vnt Vištienos kulšelės - Be odos
- 1 vnt Raugintų kopūstų šaukštas
- 4 vnt Bulvės
- 2 vnt Morkos
- 150 g Šparaginės pupelės
- 100 g Žirneliai
- 200 g Sūrelis - Papildomam skonio gylui
- Prieskoniai - Pagal skonį
- 1 vnt Čili pipiras - Pasirinktinai, pridėti aštrumo
Gaminimo eiga
- Vištienos kulšeles be odos sudėti į puodą, užpilti vandeniu ir virti apie 30 minučių.
- Pridėti supjaustytas bulves, morkas, šparagines pupeles ir raugintų kopūstų šaukštą. Troškinti dar 20 minučių.
- Įdėti žirnelius ir sūrelį, sumaišyti, virti dar 10 minučių. Pagardinti prieskoniais ir, jei norisi, pridėti smulkintą čili pipirą.
- Patiekti karštą, pabarstytą papildomu čili pipiru pagal skonį.
Pabaigai…
Šis troškinys puikiai tinka šaltam orui, kai norisi sočios ir šildančios vakarienės. Rekomenduojama naudoti šviežius raugintus kopūstus ir naminius prieskonius, kad patiekalas būtų kuo skanesnis.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 45gBaltymai: 20gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 60mgNatris: 300mgKalis: 500mgSkaidulos: 7gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 20mg