
Vištienos kumpeliai su kopūstais ir bulvėmis
Šis receptas yra tobulas pavyzdys, kaip paprasti ingredientai gali virsti į nepaprastai gardų patiekalą. Vištienos kumpeliai, kepti ant kopūstų ir bulvių, įgauna neįtikėtiną skonį. Kopūstas, kuris iškepa sultingas ir minkštas, yra šio patiekalo žvaigždė.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Pakankamai didelė, kad tilptų kopūstų griežinėliai ir vištienos kumpeliai.)
- Folija (Naudojama uždengti kepimo formą.)
- Peilis (Kopūstams ir bulvėms pjaustyti.)
Ingredientai
- 2 vnt Vištienos kumpeliai - Su oda, prieskoniais
- 1 galva Kopūstas - Supjaustyti 2,5 cm storio griežinėliais
- 4 vnt Bulvės - Supjaustytos skiltelėmis
- Pagal skonį Druska
- Pagal skonį Pipirai
- Pagal skonį Persiladas - Prieskonių mišinys
- 50 g Sviestas - Minkštas, naudojamas kopūstams įtrinti
Gaminimo eiga
- Prieskoniuokite vištienos kumpelius druska, pipirais ir persiladu.
- Kopūstą supjaustykite apie 2,5 cm storio griežinėliais. Apibarstykite druska, persiladu ir įtrinkite minkštu sviestu.
- Kepimo formoje išdėliokite kopūsto griežinėlius, ant viršaus uždėkite vištienos kumpelius. Uždengkite formą folija.
- Kepkite 1 valandą ir 15 minučių 180°C temperatūroje. Išimkite ir patiekite su bulvėmis bei šviežiomis daržovėmis.
Pabaigai…
Kopūstas sugeria vištienos sultis ir tampa nepaprastai skanus. Patiekite su keptomis bulvėmis ir šviežiomis daržovėmis.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 650kcalAngliavandeniai: 45gBaltymai: 40gRiebalai: 35gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 7gMononesotieji riebalai: 13gCholesterolis: 110mgNatris: 800mgKalis: 900mgSkaidulos: 7gCukrus: 6gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 40mg