
Vištienos petukai su bulvėmis
Pigu, greita ir skanu – šis receptas puikiai tinka greitam šeimos pietų ruošimui. Švieži vištienos petukai, supjaustytos bulvės ir morkos sudėtos keptuvėje ir keptos iki tobulos auksinės spalvos. Paprastas, tačiau nepaprastai gardus patiekalas, kuris niekada nepaveda.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Su dangčiu, kad galima būtų troškinti)
- Peilis (Bulvėms ir morkoms pjaustyti)
- Pjaustymo lenta
- Žnyplės (Vištienai vartyti)
Ingredientai
Pagrindiniai ingredientai
- 8-10 vnt Vištienos petukai
- 4-5 vnt Bulvės - Supjaustytos stambiais gabalais
- 2 vnt Morkos - Supjaustytos stambiais gabalais
- 2 šaukštai Alyvuogių aliejus
- Prieskoniai - Druska, pipirai, paprika pagal skonį
Gaminimo eiga
- Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir išdėliokite vištienos petukus. Pakepinkite iš abiejų pusių, kol apskrus.
- Įdėkite supjaustytas bulves ir morkas aplink vištieną, pabarstykite prieskoniais ir uždenkite dangčiu.
- Kepkite ant vidutinės ugnies apie 40 minučių, kol bulvės ir morkos taps minkštos, o vištiena iškeps.
- Patiekite karštą su mėgstamu padažu arba salotomis.
Pabaigai…
Šis patiekalas puikiai tinka greitam vakarienei, galima eksperimentuoti su įvairiais prieskoniais pagal savo skonį.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 40gBaltymai: 30gRiebalai: 12gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 80mgNatris: 600mgKalis: 1000mgSkaidulos: 5gCukrus: 4gVitaminas A: 800IUVitaminas C: 20mg