Vištienos petukai su bulvėmis

Vištienos petukai su bulvėmis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Pigu, greita ir skanu – šis receptas puikiai tinka greitam šeimos pietų ruošimui. Švieži vištienos petukai, supjaustytos bulvės ir morkos sudėtos keptuvėje ir keptos iki tobulos auksinės spalvos. Paprastas, tačiau nepaprastai gardus patiekalas, kuris niekada nepaveda.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 350 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Su dangčiu, kad galima būtų troškinti)
  • Peilis (Bulvėms ir morkoms pjaustyti)
  • Pjaustymo lenta
  • Žnyplės (Vištienai vartyti)

Ingredientai
  

Pagrindiniai ingredientai

  • 8-10 vnt Vištienos petukai
  • 4-5 vnt Bulvės - Supjaustytos stambiais gabalais
  • 2 vnt Morkos - Supjaustytos stambiais gabalais
  • 2 šaukštai Alyvuogių aliejus
  • Prieskoniai - Druska, pipirai, paprika pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir išdėliokite vištienos petukus. Pakepinkite iš abiejų pusių, kol apskrus.
  • Įdėkite supjaustytas bulves ir morkas aplink vištieną, pabarstykite prieskoniais ir uždenkite dangčiu.
  • Kepkite ant vidutinės ugnies apie 40 minučių, kol bulvės ir morkos taps minkštos, o vištiena iškeps.
  • Patiekite karštą su mėgstamu padažu arba salotomis.

Pabaigai…

Šis patiekalas puikiai tinka greitam vakarienei, galima eksperimentuoti su įvairiais prieskoniais pagal savo skonį.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 40gBaltymai: 30gRiebalai: 12gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 80mgNatris: 600mgKalis: 1000mgSkaidulos: 5gCukrus: 4gVitaminas A: 800IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai bulvės, Greitas maistas, Morkos, Vištienos petukai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating