Vištienos pyragas su sluoksniuota tešla
Penktadienio vakarienės vištienos pyragas. Nors orkaitė šiek tiek nepatogi, rezultatas buvo labai skanus. Naudojau vištienos filė, įvairias daržoves ir sluoksniuotą tešlą, viską kepiau čenakinėse indelyje, bet galite naudoti ir didesnį stiklinį kepimo indą.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Vištienos ir daržovių kepimui)
- Čenakinė (Arba didesnis stiklinis kepimo indas)
- Šepetėlis (Tešlai patepti kiaušiniu)
Ingredientai
- 400 g Vištienos filė - Galima naudoti ir kitą vištienos dalį, pavyzdžiui, nukaulintus ketvirčius
- 200 g Konservuoti žirneliai
- 150 g Rudieji pievagrybiai
- 200 g Daržovių mix - Paprika, šparagai
- 2 skiltelės Česnakai
- 200 ml Grietinėlė
- 1 vnt Sultinio kubelis
- 200 g Sluoksniuota tešla
- 1 vnt Kiaušinis - Patepimui
Gaminimo eiga
- Vištienos filė supjaustykite gabaliukais ir apkepinkite keptuvėje su norimais prieskoniais.
- Į tą pačią keptuvę sudėkite daržoves, baigiant kepti supilkite grietinėlę, įpilkite vandens ir trupinkite sultinio kubelį. Troškinkite viską 10 minučių.
- Į kepimo indus sudėkite įdarą, apdengkite sluoksniuota tešla, patepkite kiaušiniu.
- Kepkite su ventiliatoriaus funkcija apie 15-20 minučių, kol iškeps ir apskrus tešla.
Pabaigai…
Orkaitės ventiliatoriaus funkcija užtikrina tolygų kepimą. Jei norite, įdarą galite pagardinti papildomais prieskoniais pagal skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 25gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 150mgNatris: 600mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg