Vištienos salotos su duonos traškučiais

Vištienos salotos su duonos traškučiais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Čia surašiau savo receptą. Jūsų patarimai ir idėjos visada laukiami komentaruose.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Iš viso 10 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • vištienos salotos: 300 g
  • alyvuogių aliejus: 2 v.š.
  • balta duona: 3 riekelės
  • konservuoti ananasai: 200 g
  • fermentinis sūris: 200 g
  • salotų lapai: 50 g
  • česnakas: 1 skiltelė
  • majonezas: 100 g
  • citrinos sultys: 2 v. š.
  • bazino lapeliai
  • druska
  • malti juodieji pipirai

Gaminimo eiga
 

  • Nuplaukime vištienos file, tuomet nusausinkime ir supjaustykime vidutinio storio juostelėmis. Tada keptuvėje įkaitinkime alyvuogių aliejų ir jame iš abiejų pusių gražiai apkepinkime vištieną. Iškepusią vištieną išimkime į lėkštę bei leiskime jai atvėsti.
  • Tada baltos duonos riekeles supjaustykime kubeliais ir pakepinkime orkaitėje, kol šie gražiai apskrus. Taip pat leiskite atvėsti.
  • Nuo konservuotų ananasų nupilkime sirupą, leiskite jiems šiek tiek apdžiūti. Tuo tarpu fermentinį sūrį sutarkuokime burokine stambia tarka. Salotų lapus nuplaukime, nusausinkime bei suplėšykime ganėtinai stambiais gabalais.
  • Pasigaminkmte padažą mūsų salotoms. Česnako skiltelę nulupkime ir išspauskime per česnakų spaustuvą. Jį sumaišykime su turimu majonezu bei citrinos sultimis.
  • Keptą vištieną, ananasų gabaliukus, sūrį bei salotų lapus sudėkime į salotų dubenį ir išmaišykime. Tuomet pagal skonį įberkime druskos bei pipirų. Ant viršaus suberkime duonos traškučius bei užpilkime skaniu paruoštu padažu. Viską papuoškime baziliko lapeliais.

Pabaigai…

Tiksliai matuokite ingredientus, kad užtikrintumėte patiekalo konsistenciją.
Recepto raktažodžiai Salotos, Vištienos patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating