
Vištienos širdelių troškinys su grietinėle
Šis vištienos širdelių troškinys yra puikus pasirinkimas, kai norisi ko nors ypatingo, bet tuo pačiu paprasto. Troškinyje puikiai dera širdelės, daržovės ir grietinėlė, sukuriant subtilų skonio derinį. Šis receptas buvo sukurtas tiesiog namuose, per paprastą vakarą, kai buvo noras išbandyti šį kiek neįprastą, bet labai skanų vištienos širdelių patiekalą.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Didelė, troškinimui tinkama)
- Peilis (Daržovėms pjaustyti)
- Pjaustymo lentelė
- Šaukštas (Maišymui)
Ingredientai
Pagrindiniai ingredientai
- 500 g Vištienos širdelės
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai supjaustytas
- 1 vnt Poras - Supjaustytas griežinėliais
- 2 vnt Morkos - Supjaustytos griežinėliais
- 3 vnt Bulvės - Supjaustytos kubeliais
- 1 vnt Saliero stiebas - Supjaustytas
- 200 ml Grietinėlė - 15% riebumo
- Žiupsnelis Druska - Pagal skonį
- Žiupsnelis Pipirai - Pagal skonį
- Sauja Petražolės - Smulkintos, apibarstyti ant galo
Gaminimo eiga
- Pirmiausia pakepinkite smulkintą svogūną ir porą keptuvėje su trupučiu aliejaus.
- Įdėkite vištienos širdeles ir kepkite apie 5 minutes, kol jos lengvai apskrus.
- Į keptuvę sudėkite supjaustytas daržoves: morkas, bulves ir salierą. Kepkite dar kelias minutes.
- Supilkite grietinėlę, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį, sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 15 minučių, kol daržovės suminkštės.
- Prieš patiekdami, apibarstykite smulkintomis petražolėmis. Patiekite karštą.
Pabaigai…
Troškinį galima patiekti su šviežia duona arba baltu ryžiu. Jei norite, grietinėlę galite pakeisti liesesne grietinėle ar net jogurtu, jei norite mažiau kaloringo varianto.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 45gBaltymai: 30gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 12gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 120mgNatris: 500mgKalis: 900mgSkaidulos: 8gCukrus: 6gVitaminas A: 900IUVitaminas C: 30mg