
Vištienos skrandukai su daržovėmis ir bulvėmis
Šis receptas yra ypatingas dėl savo paprastumo ir skanaus rezultato. Vištienos skrandukai, gerai išvalyti ir paruošti, troškinami su daržovėmis ir patiekiami su atšildytomis bulvėmis. Skirtingi skonio akcentai, kaip naminis pomidorų padažas ir garstyčios, suteikia patiekalui išskirtinumo.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Tinka virimui)
- Keptuvė (Troškinimui)
- Pjaustymo lenta (Skrandukams pjaustyti)
- Peilis (Pjaustymui)
Ingredientai
Pagrindiniai ingredientai
- 500 g Vištienos skrandukai - Gerai išvalyti ir nuplauti
- 1 vnt Svogūnas - Supjaustytas
- 1 vnt Morka - Supjaustyta
- 200 g Šaldytos daržovės - Morkos, žiediniai kopūstai, brokoliai
- 500 g Bulvės - Atšildytos ir pašildytos su lydytu sviestu
- 100 ml Grietinė
- 50 ml Pomidorų padažas - Naminis
- 1 a.š. Garstyčios
- 1 šaukštas Miltai
- Pagal skonį Druska
- Pagal skonį Prieskoninės žolelės - Česnako skiltelė, smulkinta
Gaminimo eiga
- Vištienos skrandukus gerai išvalykite ir nuplaukite. Užkaiskite puodą su vandeniu, sudėkite skrandukus ir virkite apie valandą, pridėję druskos ir supjaustytą svogūną bei morką.
- Išvirus skrandukus, išimkite juos iš puodo ir atvėsinkite. Tada supjaustykite juostelėmis.
- Keptuvėje ištirpdykite sviestą ir sudėkite skrandukus bei šaldytas daržoves. Pridėkite šaukštą miltų, gerai išmaišykite. Supilkite sultinį, kuriame virė skrandukai, pridėkite grietinę, pomidorų padažą ir garstyčias. Viską gerai išmaišykite.
- Troškinkite dar kelias minutes, pridėkite druskos ir prieskonių pagal skonį. Patiekite su pašildytomis bulvėmis.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su kitomis daržovėmis arba pridėti daugiau prieskonių pagal skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 20gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 100mgNatris: 400mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 8gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 20mg