Vištienos sparneliai, kepti aluje

Vištienos sparneliai, kepti aluje

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Pagerinkite savo vištienos sparnelius šiuo paprastu orkaitėje keptu alumi pagardintu receptu. Pikantiškas alaus, sojų padažo, medaus, česnako ir imbiero mišinys paprastus sparnelius paverčia aromatingu malonumu. Puikiai traškūs ir glazūruoti sparneliai patiks visai miniai, todėl juos galėsite naudoti atsitiktiniuose susibūrimuose arba kaip sotų savaitės vakaro patiekalą. Geriausia dalis? Minimalios pastangos ir maksimalus skonis!
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • Vištienos sparneliai
  • Druskos ir pipirų pagal skonį
  • 1 puodelis alaus
  • 1/2 puodelio sojų padažo
  • 1/4 puodelio medaus
  • 2 skiltelės smulkinto česnako
  • 1 arbatinis šaukštelis tarkuoto imbiero
  • Sezamo sėklų ir smulkintų žaliųjų svogūnų papuošimui (nebūtina)

Gaminimo eiga
 

  • Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
  • Vištienos sparnelius pagardinkite druska ir pipirais.
  • Dubenyje sumaišykite alų, sojų padažą, medų, česnaką ir imbierą, kad susidarytų marinatas.
  • Sudėkite vištienos sparnelius į kepimo indą ir užpilkite marinatu.
  • Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių, įpusėjus kepimui sparnelius apverskite, kad iškeptų tolygiai.
  • Kai sparneliai taps auksiniai ir traškūs, išimkite iš orkaitės.
  • Jei norite, papuoškite sezamo sėklomis ir smulkintais žaliaisiais svogūnais.

Pabaigai…

Porcijų dydis gali skirtis priklausomai nuo asmeninių pageidavimų ir alkio lygio.
Recepto raktažodžiai Receptai su nuotraukomis, Vištienos patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating