
Vištienos sparnelių sriuba su keptais sparneliais ir daržovėmis
Paprasta, bet soti sriuba su vištienos sparnelių vidinėmis dalimis, keptais sparneliais bei šviežiomis daržovėmis. Receptas puikiai tinka, kai norisi kažko gardaus, bet už labai nedidelę kainą. Šis receptas gimė siekiant kuo taupiau naudoti ingredientus ir sukurti sotų patiekalą pietums ar vakarienei.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Sriubai virti)
- Keptuvė (Sparneliams apkepti)
- Lėkštė (Paruošti sparnelius su daržovėmis)
- Šaukštas (Maišyti sriubai ir pateikti grietinę)
- Peilis (Daržovėms pjaustyti)
Ingredientai
Sriuba
- 500 g Vištienos sparnelių vidinės dalys
- 0.5 vnt Svogūnas - Pusiau perpjautas
- 3 vnt Šviežios morkos - Nuluptos
- 3 vnt Lauro lapai
- pagal skonį Pipirai grūdeliais
- pagal skonį Druska
Kepti sparneliai su daržovėmis
- 6 vnt Vištienos sparneliai - Išvirti ir apkepti keptuvėje
- 1 vnt Pomidoras - Supjaustytas skiltelėmis
- 1/2 vnt Agurkas - Pjaustytas griežinėliais
- 2 riekės Juoda duona
- 1 valg. š. Grietinė - Sriubai pagardinti
Gaminimo eiga
- Sultinys. Per valandą išvirkite sultinį iš vištienos sparnelių, pusės svogūno, 3 šviežių mažų morkyčių, 3 lauro lapų, pipirų grūdelių ir druskos.
- Sriuba. Į sultinį įdėkite kopūsto vidinę dalį likusią nuo praeito karto, 5 šviežias bulvytes, kepintą svogūną su kartu keptomis 2 tarkuotomis morkomis, jau sultinyje išvirtas riekelėmis supjaustytas morkytes, 3 valg. š. pomidorų padažo.
- Pietums vyras pasikepino keptuvėje išvirtas 6 sparnelių dalis, įsidėjo dar tomato, daržovių. Pateikite su juoda duona ir grietine.
Pabaigai…
Pietūs ir vakarienė dviems tik už 1 eurą. Sultinys buvo išvirtas per valandą ir sriuba buvo sočiai paruošta pietums bei vakarienei. Patiekite su grietine ir juoda duona.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 35gBaltymai: 25gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 6gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 60mgNatris: 600mgKalis: 500mgSkaidulos: 4gCukrus: 7gVitaminas A: 800IUVitaminas C: 12mg