Vištienos sparnelių sriuba su keptais sparneliais ir daržovėmis

Vištienos sparnelių sriuba su keptais sparneliais ir daržovėmis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Paprasta, bet soti sriuba su vištienos sparnelių vidinėmis dalimis, keptais sparneliais bei šviežiomis daržovėmis. Receptas puikiai tinka, kai norisi kažko gardaus, bet už labai nedidelę kainą. Šis receptas gimė siekiant kuo taupiau naudoti ingredientus ir sukurti sotų patiekalą pietums ar vakarienei.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 1 hour
Iš viso 1 hour 15 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 2 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Sriubai virti)
  • Keptuvė (Sparneliams apkepti)
  • Lėkštė (Paruošti sparnelius su daržovėmis)
  • Šaukštas (Maišyti sriubai ir pateikti grietinę)
  • Peilis (Daržovėms pjaustyti)

Ingredientai
  

Sriuba

  • 500 g Vištienos sparnelių vidinės dalys
  • 0.5 vnt Svogūnas - Pusiau perpjautas
  • 3 vnt Šviežios morkos - Nuluptos
  • 3 vnt Lauro lapai
  • pagal skonį Pipirai grūdeliais
  • pagal skonį Druska

Kepti sparneliai su daržovėmis

  • 6 vnt Vištienos sparneliai - Išvirti ir apkepti keptuvėje
  • 1 vnt Pomidoras - Supjaustytas skiltelėmis
  • 1/2 vnt Agurkas - Pjaustytas griežinėliais
  • 2 riekės Juoda duona
  • 1 valg. š. Grietinė - Sriubai pagardinti

Gaminimo eiga
 

  • Sultinys. Per valandą išvirkite sultinį iš vištienos sparnelių, pusės svogūno, 3 šviežių mažų morkyčių, 3 lauro lapų, pipirų grūdelių ir druskos.
  • Sriuba. Į sultinį įdėkite kopūsto vidinę dalį likusią nuo praeito karto, 5 šviežias bulvytes, kepintą svogūną su kartu keptomis 2 tarkuotomis morkomis, jau sultinyje išvirtas riekelėmis supjaustytas morkytes, 3 valg. š. pomidorų padažo.
  • Pietums vyras pasikepino keptuvėje išvirtas 6 sparnelių dalis, įsidėjo dar tomato, daržovių. Pateikite su juoda duona ir grietine.

Pabaigai…

Pietūs ir vakarienė dviems tik už 1 eurą. Sultinys buvo išvirtas per valandą ir sriuba buvo sočiai paruošta pietums bei vakarienei. Patiekite su grietine ir juoda duona.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 35gBaltymai: 25gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 6gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 60mgNatris: 600mgKalis: 500mgSkaidulos: 4gCukrus: 7gVitaminas A: 800IUVitaminas C: 12mg
Recepto raktažodžiai Kepti sparneliai, Paprasti receptai, Sotūs pietūs, Vištienos sriuba
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating