Vištienos vėrinukai su kariu ir imbierais
Ačiū, kad skaitote mano receptą. Jei turite idėjų ar patarimų, rašykite komentaruose.
Ingredientai
- vištienos: 500 gramų
- jogurto: 150 gramų
- kario: 3 arbatinių šaukštelių
- imbiero: 1 arbatinio šaukštelio
- česnakų: 4
- aitriosios paprikos: 1 arbatinio šaukštelio
- druskos
- juodųjų pipirų
Gaminimo eiga
- Pirmiausia vištieną nuplauname nusausiname, supjaustome gabalėliais bei sumetame į dubenį.
- Tuomet česnakus nulupame bei susmulkiname. Imbierą nulupame bei sutarkuojame smulkia trintuve.
- Tada jogurto indelį iškratome į dubenėlį bei sumaišome su smulkintais česnakais, tarkuotais imbierais, kariu bei aitriosios paprikos milteliais. Pasūdome, pagardiname šviežiai tarkuotais juodaisiais pipirais. Marinatą užpilame ant vištienos bei labai gerai išmaišome.
- Indą uždengiame ir bent jau parą marinuojame.
- Marinuotus vištienos gabalėlius suveriame ant iešmelių. Jei naudojame medinius, nepamirštame jų pamirkyti vandenyje.
- Kepame įkaitintoje kepsninėje maždaug – minučių.
- Galiausiai valgome su keptomis bulvėmis bei vaisiniu jogurto padažu. Jį paruoiame: skilteles česnako sumaišome su g natūralaus jogurto bei šaukšteliu apelsinų džemo. Tikras skanumėlis!!!
Pabaigai…
Apsvarstykite ne tik skonį, bet ir tekstūrą gamindami.