Vištienos vėžliukai ant makaronų

Vištienos vėžliukai ant makaronų

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis receptas sukuria įdomius vištienos šlaunelių „vėžliukus“, kurie ne tik skaniai atrodo, bet ir yra smagūs pagaminti bei valgyti. Puikus pasirinkimas vaikams arba smagioms vakarienėms, šis patiekalas gali tapti jūsų šeimos mėgstamiausiu.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 45 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 5 porcijos
Kalorijos(-ų) 650 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Orkaitės skarda (Tinka kepti vištienos šlauneles)
  • Pjaustymo lenta
  • Aštrus peilis
  • Virtuvės šepetėlis (Sviestui aptepti)

Ingredientai
  

Vištienos šlaunelės

  • 5 vnt Vištienos šlaunelės
  • 50 g Sviestas - Tirpintas
  • 1 a.š. Druska
  • 1/2 a.š. Juodieji pipirai
  • 200 g Makaronai - Bet kokios rūšies
  • 50 g Alyvuogių aliejus - Makaronams aptepti
  • Alyvuogės ir majonezas - Akims ir nosims

Gaminimo eiga
 

  • Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
  • Vištienos šlauneles aptepkite sviestu ir pagardinkite druska bei pipirais.
  • Dėkite šlauneles ant skardos ir kepkite apie 35–45 minutes arba kol mėsa bus minkšta ir auksinės spalvos.
  • Kai šlaunelės iškeps, išimkite jas iš orkaitės ir palikite atvėsti.
  • Per tą laiką išvirkite makaronus pagal pakuotės instrukcijas ir aptepkite alyvuogių aliejumi.
  • Sukurkite vištienos vėžliukus, naudodami alyvuoges ir majonezą kaip akis ir nosis, kaip parodyta paveikslėlyje.
  • Patiekite šlauneles ant makaronų, ir patiekite.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su kitais priedais, kad patiekalas būtų dar įdomesnis vaikams, pvz., naudoti įvairių rūšių makaronus arba įdėti šviežių daržovių.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 650kcalAngliavandeniai: 45gBaltymai: 35gRiebalai: 35gSotieji riebalai: 12gPolinesotieji riebalai: 8gMononesotieji riebalai: 15gCholesterolis: 150mgNatris: 900mgKalis: 400mgSkaidulos: 3gCukrus: 2gVitaminas A: 800IUVitaminas C: 8mg
Recepto raktažodžiai Kūrybiški patiekalai, Vaikų receptai, Vištiena
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating