
Vištienos vyniotiniai su šonine
Šie vištienos vyniotiniai yra tikras skanėstas, pagamintas iš maltos vištos šlaunelių mėsos, suvyniotų į šaltai rūkytą šoninę. Juos kepiau orkaitėje, o rezultatas buvo neįtikėtinai gardus.
Reikalingi Įrankiai
- Orkaitė (Paruošti vyniotinius.)
- Kepimo skarda (Vyniotiniams kepti.)
- Maisto plėvelė (Mėsai formuoti.)
- Mėsos malimo mašina (Vištos mėsai sumalti.)
Ingredientai
- 300 g Vištos šlaunelių mėsa (malta) - Galite naudoti vištos krūtinėlės mėsą.
- 2 vnt Svogūnai - Smulkiai pjaustyti.
- 2 skiltelės Česnakai - Sutrinti.
- 1 vnt Kiaušinis - Įmušti į maltą mėsą.
- 30 g Kviečių sėlenos - Sumaišyti su mėsa.
- 4 vnt Šaltai rūkyta šoninė - Naudoti vyniotiniams suvynioti.
- Prieskoniai - Pagal skonį.
Gaminimo eiga
- Vištienos šlaunelių mėsą sumaišykite su smulkiai pjaustytais svogūnais, sutrintais česnakais, prieskoniais, įmuškite kiaušinį ir įberkite kviečių sėlenas. Gerai išmaišykite.
- Paruoštą mėsos masę padalinkite į dvi dalis ir suformuokite į ritinius. Kiekvieną ritinį uždėkite ant dviejų šaltai rūkytos šoninės juostelių ir suvyniokite.
- Vyniotinius sudėkite į kepimo skardą ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180°C, apie 25-30 minučių, kol šoninė gražiai apskrus.
Pabaigai…
Galite patiekti su šviežiomis daržovėmis arba salotomis, kaip matoma nuotraukoje. Taip pat galite išbandyti kitus prieskonius arba uždėti sūrio.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 15gBaltymai: 40gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 9gCholesterolis: 120mgNatris: 700mgKalis: 400mgSkaidulos: 3gCukrus: 2gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 5mg