Vištienos vyniotiniai su šonine

Vištienos vyniotiniai su šonine

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šie vištienos vyniotiniai yra tikras skanėstas, pagamintas iš maltos vištos šlaunelių mėsos, suvyniotų į šaltai rūkytą šoninę. Juos kepiau orkaitėje, o rezultatas buvo neįtikėtinai gardus.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 2 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Orkaitė (Paruošti vyniotinius.)
  • Kepimo skarda (Vyniotiniams kepti.)
  • Maisto plėvelė (Mėsai formuoti.)
  • Mėsos malimo mašina (Vištos mėsai sumalti.)

Ingredientai
  

  • 300 g Vištos šlaunelių mėsa (malta) - Galite naudoti vištos krūtinėlės mėsą.
  • 2 vnt Svogūnai - Smulkiai pjaustyti.
  • 2 skiltelės Česnakai - Sutrinti.
  • 1 vnt Kiaušinis - Įmušti į maltą mėsą.
  • 30 g Kviečių sėlenos - Sumaišyti su mėsa.
  • 4 vnt Šaltai rūkyta šoninė - Naudoti vyniotiniams suvynioti.
  • Prieskoniai - Pagal skonį.

Gaminimo eiga
 

  • Vištienos šlaunelių mėsą sumaišykite su smulkiai pjaustytais svogūnais, sutrintais česnakais, prieskoniais, įmuškite kiaušinį ir įberkite kviečių sėlenas. Gerai išmaišykite.
  • Paruoštą mėsos masę padalinkite į dvi dalis ir suformuokite į ritinius. Kiekvieną ritinį uždėkite ant dviejų šaltai rūkytos šoninės juostelių ir suvyniokite.
  • Vyniotinius sudėkite į kepimo skardą ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180°C, apie 25-30 minučių, kol šoninė gražiai apskrus.

Pabaigai…

Galite patiekti su šviežiomis daržovėmis arba salotomis, kaip matoma nuotraukoje. Taip pat galite išbandyti kitus prieskonius arba uždėti sūrio.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 15gBaltymai: 40gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 9gCholesterolis: 120mgNatris: 700mgKalis: 400mgSkaidulos: 3gCukrus: 2gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Maltos mėsos patiekalai, Šoninė, Vištienos vyniotiniai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating