Vištų blauzdelės alaus tešloje

Vištų blauzdelės alaus tešloje

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis receptas yra skanus patiekalas, puikiai tinkantis draugų susibūrimams ar šeimos vakarienei. Vištų blauzdelės marinuojamos ir po to kepamos alaus tešloje, kuri suteikia traškią ir auksinę plutelę. Šis receptas reikalauja kantrybės, nes blauzdelės turi būti gerai išmarinuotos ir keptos iki tol, kol taps traškios ir tobulai iškeptos. Paprasta, bet tuo pačiu ir ypatinga – alaus tešla suteikia vištienai išskirtinį skonį.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 1 hour
Gamyba 20 minutes
Iš viso 1 hour 20 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 450 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Kazanas (Aliejui kaitinti ir vištienai kepti)
  • Indas marinatui (Vištienos blauzdelėms marinuoti)
  • Didelis šaukštas ar samčiu (Blauzdelėms ištraukti iš aliejaus)

Ingredientai
  

  • 12 vnt Vištienos blauzdelės - Pageidautina mažesnės

Marinatas

  • Druska - Pagal skonį
  • Pipirai - Pagal skonį
  • Česnakas - Kapotas
  • Aliejus - Nedidelis kiekis, sumaišyti su prieskoniais

Alaus tešla

  • 200 g Miltai - Blynų tešlos konsistencijai
  • 300 ml Alaus
  • Druska - Pagal skonį
  • Pipirai - Pagal skonį

Kepimui

  • Augalinis aliejus - Vištienos kepimui

Gaminimo eiga
 

  • Sumaišykite vištienos blauzdeles su druska, pipirais, kapotu česnaku ir trupučiu aliejaus. Leiskite joms marinuotis mažiausiai 30 minučių.
  • Paruoškite alaus tešlą: sumaišykite miltus, druską, pipirus ir alų, kol tešla taps lygi ir be gumulėlių.
  • Įkaitinkite didelį kiekį augalinio aliejaus kazane. Panardinkite marinuotas vištienos blauzdeles į tešlą ir dėkite į karštą aliejų. Kepkite, kol blauzdelės taps auksinės ir traškios, maždaug 15-20 minučių.
  • Šaukštu ar samčiu išimkite blauzdeles iš aliejaus ir padėkite ant popierinių rankšluosčių, kad nuvarvėtų riebalai.
  • Patiekite karštas vištienos blauzdeles su mėgstamais garnyrais arba padažais.

Pabaigai…

Alaus tešla suteikia vištienai ypatingą skonį ir traškumą. Jei norite intensyvesnio skonio, naudokite tamsesnį alų.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 20gBaltymai: 35gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 500mgKalis: 300mgSkaidulos: 2gCukrus: 2gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Alaus tešla, Receptai su nuotraukomis, Traški vištiena, Vištienos receptai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating