Vištų sparneliai su bazilikais ir imbieriniu BBQ padažu
Ingredientai apačioje, galite keisti veganiškais.
Ingredientai
- 1 kilogramo vištų sparnelių,
- marinatui,
- 250 mililitrų sauso balto vyno,
- 2 valgomųjų šaukštų imbierinio BBQ padažo,
- 2 valgomųjų šaukštų medaus,
- 2 skiltelių česnako,
- druskos,
- saujos baziliko lapelių,
- 2 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus,
- žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų,
- 1 arbatinio šaukštelio aitriosios paprikos miltelių arba 1/2 smulkiai supjaustyto čili pipiro.
Gaminimo eiga
- Karščiui atspariam inde ištirpdžiau medų, supyliau vyną, aliejų, BBQ padažą, subėriau druską, grūstus pipirus, smulkiai supjaustytus baziliko lapelius, paprikos miltelius ir išspaustus česnakus.
- Viską išmaišius į paruoštą marinatą sudėjau nuplautus ir nusausintus vištų sparnelius. Palikau marinuotis pernakt.
- Sparneliams pasimarinavus, išdėliojau kepimo skardoje ir kepiau laipsnių orkaitėje minučių.
Pabaigai…
Gaminant namuose galite kontroliuoti ingredientų kokybę ir kiekį.