Voveraičių Risotto

Voveraičių Risotto

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis risotto receptas su voveraitėmis yra puikus rudens patiekalas. Voveraitės suteikia patiekalui unikalų skonį, o kremiška tekstūra daro jį nepakartojamu. Idealu vakarienei ar ypatingoms progoms.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Itališka
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Didelė keptuvė (Risotto gamybai)
  • Mažesnė keptuvė (Voveraičių kepimui)
  • Medinis šaukštas (Maišymui)
  • Samčiai (Sultinio pridėjimui)

Ingredientai
  

Voveraitės

  • 200 g Voveraitės - Šviežios

Risotto

  • 1 cup Arborio ryžiai
  • 1 Mažas svogūnas - Smulkiai pjaustytas
  • 2 skiltelės Česnakai - Susmulkinti
  • 1/2 cup Sausas baltas vynas
  • 4 cup Vištienos arba daržovių sultinys
  • 1/2 cup Tarkuotas parmezano sūris
  • 2 šaukštai Sviestas
  • Druska ir pipirai - Pagal skonį
  • Švieži petražolės - Puošimui

Gaminimo eiga
 

  • Nuvalykite voveraites ir, jei jos didelės, supjaustykite jas.
  • Didelėje keptuvėje ištirpinkite 1 šaukštą sviesto ant vidutinės ugnies. Sudėkite smulkintą svogūną ir česnaką, kepkite, kol taps skaidrūs.
  • Sudėkite Arborio ryžius į keptuvę ir kepkite, dažnai maišydami, kol ryžiai taps šiek tiek auksiniai.
  • Supilkite baltąjį vyną, nuolat maišydami, kol vynas bus visiškai įsigėręs į ryžius.
  • Pradėkite po truputį pilti sultinį, vienu metu po vieną puodelį, nuolat maišydami ir leisdami skysčiui visiškai įsigerti prieš pilant kitą.
  • Kitame keptuvėje ištirpinkite likusį sviestą ir kepkite voveraites, kol jos taps auksinės spalvos.
  • Kai ryžiai taps kremiški ir visiškai išvirę, sumaišykite su keptomis voveraitėmis ir tarkuotu parmezanu. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
  • Patiekite su šviežiomis petražolėmis.

Pabaigai…

Norint intensyvesnio skonio, galite pridėti šlakelį grietinėlės pačioje pabaigoje.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 45gBaltymai: 8gRiebalai: 12gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 30mgNatris: 400mgKalis: 300mgSkaidulos: 3gCukrus: 2gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 6mg
Recepto raktažodžiai Receptai su nuotraukomis, Risotto, Voveraitės
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating