
Voveraičių Risotto
Šis risotto receptas su voveraitėmis yra puikus rudens patiekalas. Voveraitės suteikia patiekalui unikalų skonį, o kremiška tekstūra daro jį nepakartojamu. Idealu vakarienei ar ypatingoms progoms.
Reikalingi Įrankiai
- Didelė keptuvė (Risotto gamybai)
- Mažesnė keptuvė (Voveraičių kepimui)
- Medinis šaukštas (Maišymui)
- Samčiai (Sultinio pridėjimui)
Ingredientai
Voveraitės
- 200 g Voveraitės - Šviežios
Risotto
- 1 cup Arborio ryžiai
- 1 Mažas svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- 2 skiltelės Česnakai - Susmulkinti
- 1/2 cup Sausas baltas vynas
- 4 cup Vištienos arba daržovių sultinys
- 1/2 cup Tarkuotas parmezano sūris
- 2 šaukštai Sviestas
- Druska ir pipirai - Pagal skonį
- Švieži petražolės - Puošimui
Gaminimo eiga
- Nuvalykite voveraites ir, jei jos didelės, supjaustykite jas.
- Didelėje keptuvėje ištirpinkite 1 šaukštą sviesto ant vidutinės ugnies. Sudėkite smulkintą svogūną ir česnaką, kepkite, kol taps skaidrūs.
- Sudėkite Arborio ryžius į keptuvę ir kepkite, dažnai maišydami, kol ryžiai taps šiek tiek auksiniai.
- Supilkite baltąjį vyną, nuolat maišydami, kol vynas bus visiškai įsigėręs į ryžius.
- Pradėkite po truputį pilti sultinį, vienu metu po vieną puodelį, nuolat maišydami ir leisdami skysčiui visiškai įsigerti prieš pilant kitą.
- Kitame keptuvėje ištirpinkite likusį sviestą ir kepkite voveraites, kol jos taps auksinės spalvos.
- Kai ryžiai taps kremiški ir visiškai išvirę, sumaišykite su keptomis voveraitėmis ir tarkuotu parmezanu. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
- Patiekite su šviežiomis petražolėmis.
Pabaigai…
Norint intensyvesnio skonio, galite pridėti šlakelį grietinėlės pačioje pabaigoje.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 45gBaltymai: 8gRiebalai: 12gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 30mgNatris: 400mgKalis: 300mgSkaidulos: 3gCukrus: 2gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 6mg