Vyniotiniai su lavašu
Paprastas bei greitas patiekalas, puikiai tiks valgyti gamtoje arba kaip užkandis namie.
Ingredientai
- armėniškas lavašas: 1 plonas
- silpnai sūdyta lašiša: 150 g
- jautiena: 100 g
- tepamas sūrelis: 150 g
- rauginti agurkėliai: 2
- pjaustyti kalendros lapai: 1 valgomasis šaukštas (arba petražolių)
- krapai
Gaminimo eiga
- Pradžioje jautieną bei agurkus supjaustykime ganėtinai plonomis juostelėmis. Tuomet lavašą aptepkime tepamu sūreliu ir apibarstykime žalumynais. Perpjaukime lavašą į dalis. Ant vienos pusės sudėkime jautieną ir agurkus, tada tvirtai susukime, suvyniokime į plastikinę plėvelę ir įdėkime į šaldytuvą.
- Tuomet lašišą supjaustykime plonais gabaliukais ir sudėliokime ant likusio lavašo, palikę apie centimetrų pločio išorinį kraštą. Susukime vyniotinį, tada suvyniokime į plėvelę ir vienai valandai įdėkime į šaldytuvą. Per iškilą teliks nuimti plėvelę ir supjaustyti vyniotinius gabaliukais. Puikus užkandis. Skanaus 🙂
Pabaigai…
Nebijokite modifikuoti receptų pagal savo asmeninį skonį.