
Vyšnių pyragas su kakava
Gaminimo instrukcijas ir ingredientus rasite apačioje.
Ingredientai
- saulėgrąžų aliejus: 1/2 puodelio
- cukrus: 1 puodelis
- atskirti kiaušiniai: 4
- nesaldinti kakavos milteliai: 1/2 puodelio
- virintas vanduo: 1/2 puodelio
- smulkinti graikiški riešutai: 50 gramų
- vyšnios be kauliukų: 200-250 gramų (šaldytos arba šviežios)
- miltai: 1,5-2 puodeliai
- valgomoji soda: 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo eiga
- Pradžioje aliejų bei kiaušinių trynius išsuame su cukrumi, įmaišome kakavą, riešutus bei sodą. Tuomet įpilame vandens, įberiame miltų bei išsukame tešlą. Kiaušinių baltymus išplakame iki standžių putų bei atsargiai įmaišome į tešlą.
- Galiausiai supilame viską į riebalais išteptą kepimo formą bei įkaitintoje iki laipsnių temperatūros orkaitėje kepame maždaug minučių. Tikras skanumėlis!
Pabaigai…
Gaminimo laikai gali skirtis; visada patikrinkite, ar patiekalas paruoštas, kad išvengtumėte permaisto ar nepilnai iškepusio patiekalo.