Žagarėliai
Žagarėliai žinomi ne tik vaikams ar jų tėveliams, žinomi ir močiutėms bei seneliams. Atrodo, jog tai senas receptas, kuris gali būti perduodamas iš karto s įkartą ir vis tobulinamas, tačiau žagarėliai nenusibosta ir visada skanu jais pasisaldinti. Tai vienas paprastesnių jų receptų, tačiau pagardinti galima labai įvairiai, tai priklauso nuo Jūsų skonio ir fantazijos.
Ingredientai
- 300 ml kefyro
- 3 kiaušiniai
- 400 g mitų (priklauso nuo tešlos konsistencijos)
- 1 stiklinė cukraus
- 1 šaukštelis sodos
- 2 šaukšteliai grietinės
- Aliejus kepimui arba virimui
Gaminimo eiga
- Kiaušinius išplakti su cukrumi. Supilti kefyrą su grietine, išplakti.
- Suberti miltus su soda, išminkyti.
- Tešlą palikti 10-20 min.
- Iškočiojus tešlą supjaustyti ir formuoti žagarėlius.
- Galima kepti keptuvėje arba virti įkaitintame aliejuje.
Pabaigai…
Drąsiai pakeiskite ingredientus pagal savo pageidavimus ar mitybos poreikius.