Žagarėliai

Žagarėliai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Žagarėliai žinomi ne tik vaikams ar jų tėveliams, žinomi ir močiutėms bei seneliams. Atrodo, jog tai senas receptas, kuris gali būti perduodamas iš karto s įkartą ir vis tobulinamas, tačiau žagarėliai nenusibosta ir visada skanu jais pasisaldinti. Tai vienas paprastesnių jų receptų, tačiau pagardinti galima labai įvairiai, tai priklauso nuo Jūsų skonio ir fantazijos.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • 300 ml kefyro
  • 3 kiaušiniai
  • 400 g mitų (priklauso nuo tešlos konsistencijos)
  • 1 stiklinė cukraus
  • 1 šaukštelis sodos
  • 2 šaukšteliai grietinės
  • Aliejus kepimui arba virimui

Gaminimo eiga
 

  • Kiaušinius išplakti su cukrumi. Supilti kefyrą su grietine, išplakti.
  • Suberti miltus su soda, išminkyti.
  • Tešlą palikti 10-20 min.
  • Iškočiojus tešlą supjaustyti ir formuoti žagarėlius.
  • Galima kepti keptuvėje arba virti įkaitintame aliejuje.

Pabaigai…

Drąsiai pakeiskite ingredientus pagal savo pageidavimus ar mitybos poreikius.
Recepto raktažodžiai Kepiniai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating