Žemaičių blynai su jaučio kepenėlių ir spirgų įdaru
Šis receptas iš Žemaitijos regiono – tai tradiciniai bulviniai blynai, pripildyti pikantiško įdaro iš jaučio kepenėlių ir spirgų. Šis senovinis patiekalas, nors ir reikalauja šiek tiek daugiau darbo, yra vertas kiekvienos sugaištos minutės. Žemaitijos virtuvė visada garsėjo sočiais, maistingais patiekalais, o šie blynai nėra išimtis. Tikras kaimiškas skonis, kuris grąžina į senas geras dienas.
Reikalingi Įrankiai
- Bulvių tarkavimo mašina (Naudinga tarkuojant bulves tešlai)
- Didelė keptuvė (Skirta blynų kepimui)
- Šaukštas (Naudojamas tešlos formavimui ir įdaro paskirstymui)
- Peilis (Naudojamas spirgų ir kepenėlių pjaustymui)
- Dubuo (Tešlai maišyti)
Ingredientai
- 1.5 kg Bulvės - Tarkuotos
- 200 g Kviečių miltai - Tešlai
- 1 vnt Kiaušinis - Tešlai
- 300 g Jaučio kepenėlės - Susmulkintos
- 100 g Spirgai - Smulkiai pjaustyti
- 1 vnt Svogūnas - Susmulkintas
- 100 g Grietinė - Patiekimui
- Druska ir pipirai - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Tarkuokite bulves ir sumaišykite jas su kiaušiniu ir miltais, kol susidarys vientisa tešla.
- Ant keptuvės įkaitinkite spirgus ir kepkite, kol išsiskirs riebalai. Sudėkite smulkintas kepenėles ir svogūnus, kepkite, kol suminkštės. Pagardinkite druska ir pipirais.
- Formuokite mažus blynelius iš tešlos, viduryje įdėkite šaukštą kepenėlių ir spirgų mišinio. Uždenkite dar vienu tešlos sluoksniu ir atsargiai suformuokite blyną.
- Kepkite blynus keptuvėje su karštomis riebalais, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių.
- Patiekite su grietine ir mėgstamomis žolelėmis.
Pabaigai…
Galima pridėti šviežių žolelių į tešlą, kad skonis būtų dar sodresnis.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 120gBaltymai: 40gRiebalai: 50gSotieji riebalai: 20gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 20gCholesterolis: 200mgNatris: 800mgKalis: 1000mgSkaidulos: 10gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 20mg