
Žemaičių Blynai su Sūriu ir Svogūnų Padažu
Šis receptas buvo sukurtas naudojant kauliukų nurinktą mėsą, ir su draugų pagalba pagamintas gardus patiekalas. Žemaičių blynai su sūriu ir svogūnų padažu yra puikus pasirinkimas, kai norite skaniai ir pigiai pavalgydinti visą šeimą. Patiekalas yra paprastas, bet labai skanus, ir puikiai tinka bet kokiai progai.
Reikalingi Įrankiai
- Bulvių trintuvė (Bulvėms sumalti)
- Didelis puodas (Bulvėms virti)
- Keptuvė (Blynams kepti)
- Šaukštas (Padazui maišyti)
- Dubuo (Ingredientams sumaišyti)
Ingredientai
Tešla
- 12 vnt Bulvės - Virti su lupena
- 2 vnt Kiaušiniai
- Miltai - Pagal poreikį
- Druska - Pagal skonį
Įdaras
- 250 g Malta mėsa - Nuo kauliukų nurinkta
- 2 vnt Svogūnai - Pakepinti
- Sultinys - Truputis
Padažas
- Sviestas - Išlydytas
- Miltai - Truputis
- Grietinėlė
- Druska - Pagal skonį
- Pipirai - Pagal skonį
- Krapai - Kapoti
Gaminimo eiga
- Bulves virti su lupena, kol suminkštės. Atvėsinti, nulupkite ir sumalkite.
- Į bulvių masę įdėti kiaušinius, miltus ir druską. Viską gerai išmaišyti.
- Maltą mėsą sumaišyti su pakepintais svogūnais ir šiek tiek sultinio.
- Formuoti blynus iš bulvių masės, įdėti įdarą ir gerai užspausti kraštus.
- Kepti keptuvėje, kol gražiai apskrus.
- Paruošti padažą: išlydyti sviestą, įdėti miltus, po truputį pilti grietinėlę, pagardinti druska, pipirais ir krapais.
- Patiekti karštus blynus su padažu.
Pabaigai…
Blynai bus dar skanesni, jei naudosite naminius kiaušinius ir šviežias bulves. Padažui galite naudoti ir kitus žalumynus, pvz., petražoles ar svogūnų laiškus.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 60gBaltymai: 15gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 150mgNatris: 400mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 2gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg