Žemaičių blynai su vištiena ir sūriu
Trumpas aprašymas, o daugiau informacijos rasite žemiau.
Ingredientai
- virtų bulvių: 8 (vidutinio dydžio)
- virtos vištienos: 150 gramų
- sviesto: 150 gramų
- kiaušinių: 1
- fermentinio sūrio: 100 gramų
- grietinės: 1/2 stiklinės
- svogūnų: 1
- druskos: pagal skonį
- krakmolo: 3 valgomųjų šaukštų
- sviesto: kepimui
- džiovintų lietuviškų prieskoninių žolelių (petražolių ir krapų)
- juodųjų pipirų
- barstinių (paniruotei): truputis
- aliejus: kepimui
Gaminimo eiga
- Pirmiausia virtas bulves sumalkime. Įmuškime kiaušinį, dėkime krakmolą, berkime druską bei išminkykime.
- Tuomet sumalkime virtą vištieną, berkime druską bei pipirus. Svogūną smulkiai supjaustykime bei pakepkime svieste, supilkime viską (kartu su sviestu) į mėsytę. Įtarkuokime sūrio.
- Tada formuokime iš bulvių blyną, dėkime į vidų įdaro (nepagailėkime) bei formuokime Jums patinkančios formos skanius blynus.
- Apvoliokime barstiniuose bei kepkime aliejuje ant silpnos ugnies kol gražiai apskrus.
- Galiausiai sviestą ištirpinkime, dėkime grietinę, berkime žoleles bei druską ir pašildykime. Štai Jums ir lietuviški pietūs, tikras skanumėlis!
Pabaigai…
Turėti gerai aprūpintą spintelę su pagrindiniais ingredientais gali padaryti maisto gaminimą patogesnį.