Žemaičių blynai su vištiena

Žemaičių blynai su vištiena

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Ingredientų sąrašas yra apačioje, keiskite pagal savo poreikius.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 10 minutes
Iš viso 20 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • bulvių: 15-16 (vid. dydžio)
  • kiaušinių: 2
  • krakmolo: 3 v.š.
  • miltų: 3 v.š.
  • druskos
  • Įdarui:
  • vištienos: 350 gramų
  • svogūnų: 1 (vid. dydžio)
  • sviesto
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų

Gaminimo eiga
 

  • Pradžioje bulves nuplaukime, išvirkime su lupenomis, nulupkime bei sumalkime.
  • Tada į sumaltas bulves įmuškime kiaušinius, berkime miltus, krakmolą bei druską. Tešlą labai gerai išminkykime.
  • Tuomet vištieną išvirkime bei sumalkime. Pagardinkime druska bei pipirais.
  • Svogūną smulkiai supjaustykime, pakepinkime svieste bei sumaišykime su malta vištiena.
  • Galiausiai formuokime žemaičių blynus. Į keptuvę pilkime augalinį aliejų, įkaitinkime, dėkime žemaičių blynus bei kepkime iš abiejų pusių, kol blynai gražiai paskrus.
  • Gaminame padažą. Mums reikės: sviesto, grietinės, šlakelio vandens arba sultinio kuriame virė vištiena, druskos, kapotų krapų arba petražolių (nebūtinai).
  • Gilioje keptuvėje ištirpinkime sviestą, dėkime grietinės, pagal savo skonį druskos. Jeigu padažas gaunasi per tirštas, pilkime šlakelį vištienos sultinio ar vandens. Įmeskime saujelę kapotų žalumynų.

Pabaigai…

Nepamirškite ragauti ir reguliuoti prieskonių kiekio viso gaminimo metu.
Recepto raktažodžiai Blynai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating