
Žemaitukai tinginukai
Sveiki, vėlyvi šeštadienio pusryčiai, kas gali būti geriau kai pagamina jis… Žemaitukai „tinginukai“, liko grybų įdaro (nes gamino su lietiniais šaldymui), išvirtos bulvės, sugrūstos, krakmolas, kiaušinis ir kartu sumaišyta su grybais, sogūnais, morkomis, formuoja ir kepa, padažas grietinė ir sviestas. Žemuogių arbata ir nuostabus morkų pyragas su varškės įdaru, kurį vyras kepė pirmą kartą gyvenime kažką saldaus, pavyko puikiai.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Plokščia keptuvė su nelimpančia danga)
- Puodas (Bulvėms virti)
- Dubuo (Ingredientams sumaišyti)
- Mentelė (Žemaitukams formuoti ir apversti)
Ingredientai
Pagrindas
- 4 vnt Bulvės - Išvirtos ir sugrūstos
- 2 vnt Morkos - Smulkiai tarkuotos
- 1 vnt Kiaušinis
- 100 g Grybai - Smulkiai pjaustyti
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- 2 v.š. Bulvių krakmolas
Padažas
- 200 ml Grietinė
- 50 g Sviestas - Ištirpintas
Gaminimo eiga
- Išvirtas bulves sugrūsti ir sumaišyti su smulkintais grybais, svogūnais, morkomis, kiaušiniu ir bulvių krakmolu.
- Rankomis formuoti žemaitukus ir kepti keptuvėje su trupučiu aliejaus, kol bus auksinės spalvos.
- Paruošti padažą: sumaišyti grietinę su ištirpintu sviestu ir patiekti šiltus žemaitukus su padažu.
Pabaigai…
Šie žemaitukai puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Galima eksperimentuoti su įdarais, pridėti šoninės ar kitų mėgstamų daržovių.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 10gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 80mgNatris: 200mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 20mg