Žemaitukai tinginukai

Žemaitukai tinginukai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Sveiki, vėlyvi šeštadienio pusryčiai, kas gali būti geriau kai pagamina jis… Žemaitukai „tinginukai“, liko grybų įdaro (nes gamino su lietiniais šaldymui), išvirtos bulvės, sugrūstos, krakmolas, kiaušinis ir kartu sumaišyta su grybais, sogūnais, morkomis, formuoja ir kepa, padažas grietinė ir sviestas. Žemuogių arbata ir nuostabus morkų pyragas su varškės įdaru, kurį vyras kepė pirmą kartą gyvenime kažką saldaus, pavyko puikiai.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 1 hour 10 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Plokščia keptuvė su nelimpančia danga)
  • Puodas (Bulvėms virti)
  • Dubuo (Ingredientams sumaišyti)
  • Mentelė (Žemaitukams formuoti ir apversti)

Ingredientai
  

Pagrindas

  • 4 vnt Bulvės - Išvirtos ir sugrūstos
  • 2 vnt Morkos - Smulkiai tarkuotos
  • 1 vnt Kiaušinis
  • 100 g Grybai - Smulkiai pjaustyti
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
  • 2 v.š. Bulvių krakmolas

Padažas

  • 200 ml Grietinė
  • 50 g Sviestas - Ištirpintas

Gaminimo eiga
 

  • Išvirtas bulves sugrūsti ir sumaišyti su smulkintais grybais, svogūnais, morkomis, kiaušiniu ir bulvių krakmolu.
  • Rankomis formuoti žemaitukus ir kepti keptuvėje su trupučiu aliejaus, kol bus auksinės spalvos.
  • Paruošti padažą: sumaišyti grietinę su ištirpintu sviestu ir patiekti šiltus žemaitukus su padažu.

Pabaigai…

Šie žemaitukai puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Galima eksperimentuoti su įdarais, pridėti šoninės ar kitų mėgstamų daržovių.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 50gBaltymai: 10gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 80mgNatris: 200mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Bulviniai patiekalai, Receptai su nuotraukomis, Tinginukai, Žemaitukai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating