Žirnių sriuba ir kiaulienos nugarinė su bulvėmis

Žirnių sriuba ir kiaulienos nugarinė su bulvėmis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Rimti pietūs, kur derinamos žirnių sriuba ir kiaulienos nugarinė, mušta, prieskoniuota ir kepta kaimiškų kiaušinių plakinyje su kefyru ir miltuose. Bulbės ir žaliųjų salotų „silosas“ su prieskoniais užbaigia šį skanų patiekalą.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 40 minutes
Gamyba 1 hour
Iš viso 1 hour 40 minutes
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Lietuviška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Sriubos puodas (Didelis, 4-5 litrų)
  • Keptuvė (Vidutinio dydžio, neprideganti)
  • Kepimo popierius
  • Tešlos šepetėlis (Kiaulienai aptepti)
  • Plakimo šluotelė (Kiaušiniams ir kefyrui sumaišyti)

Ingredientai
  

Žirnių sriuba

  • 200 g Žirniai - Išmirkyti per naktį
  • 2 l Vištienos sultinys
  • 1 vnt Morka - Supjaustyta
  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
  • 2 vnt Bulvės - Supjaustytos kubeliais
  • 2 skiltelės Česnakas - Smulkiai pjaustytas
  • 1 a.š. Druska
  • 1/2 a.š. Juodieji pipirai

Kiaulienos nugarinė

  • 500 g Kiaulienos nugarinė - Mušta
  • 2 vnt Kiaušiniai - Kaimiški
  • 100 ml Kefyras
  • 100 g Miltai
  • 1 a.š. Druska
  • 1/2 a.š. Juodieji pipirai
  • 1/2 a.š. Paprika
  • 2 v.š. Augalinis aliejus - Kepti

Bulvės

  • 4 vnt Bulvės - Vidutinio dydžio
  • 1 a.š. Druska - Virti

Žalios salotos

  • 200 g Žalios salotos
  • 1 vnt Ridikėlis - Plonai supjaustytas
  • 1 v.š. Augalinis aliejus
  • 1 a.š. Cukrus
  • 1/2 a.š. Druska
  • 2 v.š. Citrinos sultys

Gaminimo eiga
 

  • Žirnius išmirkykite per naktį. Ryte juos nuskalaukite ir suberkite į puodą su vištienos sultiniu. Virkite, kol žirniai bus minkšti.
  • Pridėkite morką, svogūną, bulves ir česnaką. Virkite, kol daržovės bus minkštos. Pagardinkite druska ir pipirais.
  • Paruoškite kiaulieną: muškite nugarinę, kol bus plona. Plakite kiaušinius su kefyru ir miltais. Prieskoniuokite druska, pipirais ir paprika.
  • Kiaulieną pamirkykite kiaušinių plakinyje, tada apvoliokite miltuose. Kepti keptuvėje su aliejumi iki auksinės spalvos.
  • Virti bulves su druska, kol bus minkštos. Patiekti kartu su kiauliena ir salotomis.
  • Paruoškite salotas: sumaišykite žalumynus, ridikėlius, aliejų, cukrų, druską ir citrinos sultis.

Pabaigai…

Bulves galite virti su lupenomis, jei norite išsaugoti daugiau maistinių medžiagų. Kiaulieną galite keisti vištiena, jei pageidaujate lengvesnio patiekalo.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 60gBaltymai: 40gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 200mgNatris: 800mgKalis: 700mgSkaidulos: 10gCukrus: 6gVitaminas A: 400IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai bulvės, Kiaulienos nugarinė, Lietuviški receptai, Žalios salotos, Žirnių sriuba
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating