
Žuvies blyneliai su keptais svogūnų ryžiais ir morkų salotomis
Kartais reikia pertraukos nuo mėsos, todėl šiandien pasiruošėme žuvies blynelių. Receptas yra paprastas ir greitas, o patiekalas – nebrangus, tačiau labai skanus. Šie blyneliai yra marinuoti specialiame padaže, kepami lėtai ant žemos ugnies. Garnyras iš keptų svogūnų ryžių bei morkų salotų puikiai papildys šį patiekalą.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Didelė, blyneliais kepti)
- Puodas (Ryžiams virti)
- Tarka (Morkoms tarkuoti)
Ingredientai
Žuvies blyneliai
- 500 g šaldyta žuvies filė - Supjaustyta juostelėmis
- Pagal skonį Druska ir pipirai - Žuviai pagardinti
- 3 vnt Kiaušiniai
- 3 šaukštai Majonezas
- 3 šaukštai Krakmolas
Ryžiai su keptais svogūnais
- 250 g Ryžiai - Išvirti krepšeliuose
- Pagal skonį Sviestas - Ryžiams sumaišyti
- Pagal skonį Skrudinti svogūnai - Sumaišyti su ryžiais
Morkų salotos su česnaku
- 250 g Morkos - Tarkuotos
- Pagal skonį Česnakas - Susmulkintas
- Pagal skonį Majonezas - Sumaišyti su morkomis
- Pagal skonį Prieskoniai - Salotoms
Gaminimo eiga
- Žuvies filė supjaustyti juostelėmis, padruskinti ir papipirinti. Išplakti kiaušinius, pridėti majonezą ir krakmolą, gerai išmaišyti, sudėti žuvį ir viską permaišyti. Palikti marinuotis 10-15 minučių.
- Kepti blynelius keptuvėje ant lėtos ugnies iki gražiai auksinės spalvos.
- Ryžius išvirti krepšeliuose, išėmus iš krepšelių sumaišyti su sviestu ir skrudintais svogūnais. Palikti pastovėti 5 minutes.
- Morkas sutarkuoti, sumaišyti su smulkintu česnaku, majonezu ir prieskoniais. Viską gerai išmaišyti.
- Patiekti blynelius su ryžiais ir morkų salotomis.
Pabaigai…
Šis receptas yra puikus sprendimas tiems, kurie nori pertraukos nuo mėsos ir nori išbandyti kažką naujo su žuvimi. Galima eksperimentuoti su įvairiomis žuvimis ar papildomais prieskoniais.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 25gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 200mgNatris: 600mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 4gVitaminas A: 1000IUVitaminas C: 15mg