
Žuvies keksiukai užkandžiams
Paprastai ir aiškiai – ingredientai ir instrukcijos apačioje.
Ingredientai
- 200 g žuvies filė
- 100 g fermentinio sūrio
- svogūno
- 150 g miltų
- 150 g pieno
- 40 g tirpinto sviesto
- 2 vnt. kiaušinių
- 2 a.š. kepamo miltelių
- krapų
- petražolių
- pipirų
- druskos
Gaminimo eiga
- Viename inde išplakame kiaušinius, tirpintą sviestą ir pieną. Kitame didesniame dubenyje miltus maišome su druska, kepimo milteliais. Į miltus supilame skystąją dalį. Viską gerai išmaišome iki vientisos tąsios masės. Sumalame žuvies filė ir svogūną, pakepiname. Sutarkuojame fermentinį sūrį, susmulkiname krapus ir petražoles.
- Į tešlą sudedame krapus ir žiupsnelį tarkuoto sūrio, viską išmaišome iki vientisos masės.
- Kepimo formeles sutepame aliejumi, dedame tešlą, užpildant formelės. Su valgomuoju šaukštu dedame, įspausdami apkepintos žuvies su svogūnais ir prieskoninėmis žolelėmis. Viršų uždengiame tarkuotu fermentiniu sūriu. Kepame C įkaitintoje orkaitėje – min. Kepimo laikas priklauso nuo formelių dydžio. Į stalą teikiame su daržovėmis ir mūsų naminiais pagardais, pomidorų padažu ir naminiu majonezu. Skanaus.
Pabaigai…
Nepamirškite, kad maisto gaminimas yra malonumas tiek procese, tiek galutiniame patiekale.