Žuvies piršteliai
Žuvų piršteliai – puikus patiekalas, kai norisi valgyti, skaniai ir greitai. Pirkti pusgaminius – ne pats sveikiausias pasirinkimas, kai etiketėje mirgėte mirga konservantų pavadinimai. Ką tokiu atveju daryti? Gaminsime patys. Šis patiekalas sotus, skanus, nebrangus ir lengvai virškinamas. Tokio patiekalo verta pasigaminti daugiau ir pasidėti atsargai užsišaldant. Taip žuvų piršteliai gali gulėti ilgai ir neprarasti maistinių vertybių. Kai tik norėsite greitai užkąsti, išsiimame iš šaldiklio, 15 min. ir štai jums pietūs paruošti.
Ingredientai
- 1 kg menkės
- 1 svogūno
- 100 g džiūvėsėlių
- 2 v.š. majonezo
- 2 kiaušinių
- aliejaus
- prieskoninių žolelių
- kmynų 1 a.š.
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
- čili pagal skonį
Gaminimo eiga
- Žuvis išvalome, išrenkame kaulus ir sumulkiname mėsmale. Smulkiai kapojame svogūną, įkaitintoje keptuvėje su aliejumi pakepinkite kol gražiai paruduos. Į žuvies faršą dedame svogūnus, beriame šaukštą džiūvėsių, smulkintų prieskoninių žolelių, majonezą, įmušame kiaušinius, pagal skonį sūdome. Jei mėgstate, įberiame kmynų – jie piršteliams suteiks pikantiško skonio. Žuvų faršą gerai išminkome ir suformuojame žuvų pirštelius. Pavoliokite juos džiūvėsiuose ir kepame įkaitintame aliejuje, kol tampa rusvi.
- Į stalą teikiame su šviežiomis daržovėmis, karštomis bulvėmis. Likusius pirštelius sudėkite porcijomis į plastmasinius indelius ir užšaldome. Jūs visad atsargoj turėsite puikų ir greitai paruošiamą patiekalą netikėtam svečiui užklydus į svečius. Skanaus.
Pabaigai…
Maisto gaminimas yra puiki proga pažinti ir švęsti skirtingas kultūras.