Žvejų troškinys

Žvejų troškinys

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Džiaugiamės galėdami pasidalinti šiuo receptu, viską rasite žemiau.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 25 minutes
Gamyba 35 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Pagrindinis patiekalas
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 2 porcijos

Ingredientai
  

  • 400 g nesukrintančių bulvių,
  • po 1 svogūną, laurų lapą,
  • 30 g sviesto,
  • 50 ml sauso baltojo vyno,
  • 300 ml daržovių sultinio,
  • po 4 gvazdikėlius, kadagio uogas,
  • 5 baltųjų pipirų grūdeliai,
  • 500 g jūros žuvies filė,
  • 1 citrinos sultys,
  • 1 ilgavaisis agurkas (arba 3-4 trumpavaisiai),
  • 50 g grietinėlės ar grietinės,
  • druskos ir maltų baltųjų pipirų,
  • ryšelio krapų.

Gaminimo eiga
 

  • Nuskustas bulves supjaustykite kubeliais.
  • Svogūnus smulkiai supjaustykite, pakepinkite įkaitintame svieste.
  • Suberkite bulves, apkepkite.
  • Supilkite vyną ir sultinį, suberkite prieskonius ir ant vidutinio stiprumo liepsnos patroškinkite 20 min. Nuplautą nusausintą žuvies filė apšlakstykite citrinos sultimis ir palaikykite 10 min.
  • Agurką perpjaukite išilgai perpus, jei sėklos didelės – išimkite, o minkštimą supjaustykite nedideliais kubeliais.
  • Žuvies filė supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais, kartu su agurku sudėkite į troškinį, sumažinkite liepsną iki minimalios ir 10 min. palaikykite uždengtame puode.
  • Įmaišykite grietinėlę ar grietinę, pasūdykite, įberkite pipirų, apibarstykite troškinį kapotais krapais.

Pabaigai…

Maisto gamyba yra menas – nebijokite eksperimentuoti su skoniais ir technikomis.
Recepto raktažodžiai Bulvių patiekalai, Daržovių patiekalai, Troškiniai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating