Žvejų troškinys
Džiaugiamės galėdami pasidalinti šiuo receptu, viską rasite žemiau.
Ingredientai
- 400 g nesukrintančių bulvių,
- po 1 svogūną, laurų lapą,
- 30 g sviesto,
- 50 ml sauso baltojo vyno,
- 300 ml daržovių sultinio,
- po 4 gvazdikėlius, kadagio uogas,
- 5 baltųjų pipirų grūdeliai,
- 500 g jūros žuvies filė,
- 1 citrinos sultys,
- 1 ilgavaisis agurkas (arba 3-4 trumpavaisiai),
- 50 g grietinėlės ar grietinės,
- druskos ir maltų baltųjų pipirų,
- ryšelio krapų.
Gaminimo eiga
- Nuskustas bulves supjaustykite kubeliais.
- Svogūnus smulkiai supjaustykite, pakepinkite įkaitintame svieste.
- Suberkite bulves, apkepkite.
- Supilkite vyną ir sultinį, suberkite prieskonius ir ant vidutinio stiprumo liepsnos patroškinkite 20 min. Nuplautą nusausintą žuvies filė apšlakstykite citrinos sultimis ir palaikykite 10 min.
- Agurką perpjaukite išilgai perpus, jei sėklos didelės – išimkite, o minkštimą supjaustykite nedideliais kubeliais.
- Žuvies filė supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais, kartu su agurku sudėkite į troškinį, sumažinkite liepsną iki minimalios ir 10 min. palaikykite uždengtame puode.
- Įmaišykite grietinėlę ar grietinę, pasūdykite, įberkite pipirų, apibarstykite troškinį kapotais krapais.
Pabaigai…
Maisto gamyba yra menas – nebijokite eksperimentuoti su skoniais ir technikomis.