Anties krūtinėlė su bulvėmis ir daržovėmis

Anties krūtinėlė su bulvėmis ir daržovėmis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Dar viena puiki diena lauke! Agronomas Olav vadovauja paradui, o kieme tampa gražu. Šiandien išbandėme naująjį žaisliuką – Kamado Bono. Po tiek darbų nusipelnėme puikių pietų. Pirmą kartą žaidžiame su anties krūtinėlėmis ant grilio. Nors tai nėra pigus patiekalas, tačiau verta išbandyti!
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 1 hour
Gamyba 20 minutes
Iš viso 1 hour 20 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 3 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Grilis (Kamado tipo)
  • Keptuvė (Kepimui ant grilio)
  • Peilis (Aštrus, tinkamas odelės įpjovimui)
  • Termometras (Vidinės temperatūros matavimui)

Ingredientai
  

Anties krūtinėlė

  • 2 vnt Anties krūtinėlės - Didelės
  • pagal skonį Druska
  • pagal skonį Pipirai

Bulvės ir daržovės

  • 500 g Bulvės - Supjaustytos plonais skiltelėmis
  • 1 vnt Jauna cukinija - Supjaustyta šiaudeliais
  • 100 g Svogūnėliai - Perpjauti pusiau
  • 150 g Maži pomidoriukai
  • pagal skonį Aliejus - Kepimui
  • pagal skonį Adžarijos druska
  • pagal skonį Almond BBQ prieskoniai - Bulvėms marinavimui

Gaminimo eiga
 

  • Bulves supjaustyti plonomis skiltelėmis. Pamarinavus valandai su Almond BBQ prieskoniais ir aliejumi.
  • Cukiniją supjaustyti šiaudeliais, svogūnėlius perpjauti pusiau, įdėti pomidoriukų, pamarinavus su Adžarijos druska ir aliejumi.
  • Anties krūtinėlių odelę įpjauti rombais, gausiai apibarstyti druska ir pipirais.
  • Grilyje įkaitinti keptuvę, pilant gausiai aliejaus, kepti bulves 10 minučių. Sudėti daržoves ir kepti dar 10 minučių.
  • Anties krūtinėles guldant odelės puse į apačią, kepti 10 minučių, apversti ir kepti dar 3 minutes. Matavus vidinę temperatūrą, ji turi pasiekti 57°C. Vidinę filė kepti po minutę iš kiekvienos pusės.
  • Patiekti su naminiu trešnių padažu ir kapotomis petražolėmis bei svogūnų laiškais.

Pabaigai…

Grilis suteikia ypatingą skonį šiam patiekalui, tačiau jį galima gaminti ir namų virtuvėje. Vidinė temperatūra yra svarbi, kad mėsa būtų tinkamai iškepusi, bet neperkepta.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 30gBaltymai: 25gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 600mgKalis: 800mgSkaidulos: 5gCukrus: 5gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Anties krūtinėlė, bulvės, Daržovės, Grilis, Receptai su nuotraukomis
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating