Argentinietiška kepta jūros lydeka su traškia plutele

Argentinietiška kepta jūros lydeka su traškia plutele

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Kai norisi kažko skanaus vakarienei, šis receptas yra puikus pasirinkimas. Argentinietiška jūros lydeka, pamarinuota ir kepta iki traškios auksinės plutelės, yra lengvai paruošiamas, bet ypač skanus patiekalas. Kiaušinio plakinys ir džiūvėsėliai suteikia žuviai nuostabų traškumą, o sviestas, naudojamas kepimui, prideda subtilaus skonio. Šis receptas puikiai tinka tiems, kurie mėgsta paprastus, bet efektingus patiekalus.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 40 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos
Kalorijos(-ų) 350 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Pakankamai gili, kad žuvis galėtų laisvai plūduriuoti)
  • Plakimo šluotelė (Kiaušinio plakinio paruošimui)
  • Šakutė (Žuvies gabalėlių apvoliojimui džiūvėsėliuose)
  • Popieriniai rankšluosčiai (Aliejaus pertekliui nupilti po kepimo)

Ingredientai
  

Žuvis

  • 4 vnt Jūros lydekos gabaliukai - Išvalyti ir pamarinuoti
  • 2 vnt Kiaušiniai - Plakimui
  • 100 g Džiūvėsėliai
  • 50 g Sviestas - Kepti su aliejumi
  • 100 ml Augalinis aliejus - Kepti su sviestu

Gaminimo eiga
 

  • Žuvį gerai nuplauti, išvalyti ir pamarinuoti su pasirinktais prieskoniais (pvz., druska, pipirais). Palikti pastovėti 15 minučių.
  • Plakti kiaušinius, kol susidarys vienalytis mišinys. Į kitą lėkštę suberti džiūvėsėlius.
  • Kiekvieną žuvies gabalėlį pirmiausia pamirkyti kiaušinio plakinyje, tada apvolioti džiūvėsėliuose, kad susidarytų tolygi pluta.
  • Keptuvėje įkaitinti aliejų ir sviestą. Kepti žuvies gabalėlius vidutiniškai aukštoje temperatūroje, kol pluta taps auksinės spalvos ir traški. Kiekvieną pusę kepti apie 5-7 minutes.
  • Nuimti žuvį nuo ugnies ir leisti nulašėti aliejui ant popierinių rankšluosčių. Patiekti karštą su mėgstamu garnyru.

Pabaigai…

Jei norite ypatingo skonio, į džiūvėsėlius galite pridėti tarkuoto parmezano arba smulkintų žolelių.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 20gBaltymai: 25gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 180mgNatris: 300mgKalis: 400mgSkaidulos: 1gCukrus: 2gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Jūros lydeka, Kepta žuvis, Traški plutelė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating