
Baklažano Steikas ant Grilio
Nesam nei veganai, nei vegetarai, bet baklažaną galiu valgyti dieną, naktį! Salieras irgi pas mane namuose kaip sėmkos kramtomos. Bet “steiką” gaminomes pirmą kartą. Pažadu sau ir jums, kad tai nepaskutinis kartas, nes skonis pramušė visus lūkesčius. Šį “steiką” gaminomes ant griliaus, bet aprašysiu, kaip galima ir be grotelių pasigaminti.
Reikalingi Įrankiai
- Grilis
- Virtuvinis popierius (Baklažanui nudruskinimui)
- Peilis (Baklažano pjaustymui)
- Keptuvė (Alternatyva griliui)
Ingredientai
Baklažanas
- 1 vnt Baklažanas - Supjaustytas išilgai juostelėmis arba riekelėmis
- Stambiai Maltos druskos - Nudruskinimui
Padažas
- 4 vnt Česnako skiltelės
- 1 v.š. Smulkiai tarkuoto imbiero
- 100 ml Vandens
- 100 ml Sojų padažo
- 2 v.š. Ryžių acto
- 2 v.š. Teriyaki padažo
- 2 v.š. Rudo cukraus
- 1 v.š. Austrių padažo
- Sezamo sėklų aliejus - Pagal skonį
- Korėjietiškų prieskonių miksas su sezamo sėklomis
Gaminimo eiga
- Baklažaną supjaustykite išilgai juostelėmis arba riekelėmis, užberkite stambiai maltos druskos ir palikite apie 10 minučių, tada nuplaukite ir nusausinkite.
- Padažui: visus ingredientus (išskyrus sezamo sėklų aliejų ir prieskonių miksą) sumaišykite ir virkite apie 10 minučių, kol šiek tiek sutirštės. Galiausiai įpilkite sezamo sėklų aliejaus ir prieskonių miksą.
- Baklažaną aptepkite paruoštu padažu ir kepkite ant grilio apie 5 minutes kiekvieną pusę, kol gražiai apskrus. Alternatyva: keptuvėje apkepti ant aukštos kaitros.
- Patiekite su ryžiais bei svieste apkeptais grybais.
Pabaigai…
Rekomenduoju stengtis baklažaną pjaustyti ne per plonai, kad jis neištyžtų.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 45gBaltymai: 5gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 6gNatris: 1200mgKalis: 450mgSkaidulos: 8gCukrus: 15gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 5mg