
Čili džemas
Šis čili džemas yra aštraus skonio ir puikiai tinka įvairiems patiekalams pagardinti. Receptas gautas iš merginų grupės, kurių nariai eksperimentuoja virtuvėje ir dalijasi savo mėgstamais receptais. Šis džemas puikiai tinka picoms, karštiems sumuštiniams ar kepsniams.
Reikalingi Įrankiai
- Didelis puodas (Actui ir cukrui virti)
- Elektrinė mėsmalė (Paprikoms sumalti)
- Stiklainiai (Paruoštam džemui laikyti)
- Šaukštas (Mišiniui maišyti)
Ingredientai
- 700 g Aitriosios paprikos - Nuvalytos
- 300 g Saldžiosios paprikos - Nuvalytos
- 1 kg Cukrus
- 1 litras Actas - 9%, galima naudoti obuolių actą
Gaminimo eiga
- Cukrų sudėti į actą ir virti apie 20-30 minučių, kol pradeda tirštėti. Atidarykite langą, nes actas garuoja.
- Sumalkite paprikas elektrine mėsmale ir sudėkite į verdantį sirupą.
- Kaitinkite ant vidutinės kaitros, atidengus, apie 30-50 minučių, vis pamaišant.
- Supilstykite džemą į stiklainius.
Pabaigai…
Čili džemas yra puikus priedas prie picos, karštų sumuštinių ir kepsnių.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 250gNatris: 20mgKalis: 50mgSkaidulos: 5gCukrus: 120gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg