Čili džemas

Čili džemas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis čili džemas yra aštraus skonio ir puikiai tinka įvairiems patiekalams pagardinti. Receptas gautas iš merginų grupės, kurių nariai eksperimentuoja virtuvėje ir dalijasi savo mėgstamais receptais. Šis džemas puikiai tinka picoms, karštiems sumuštiniams ar kepsniams.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 1 hour
Iš viso 1 hour 30 minutes
Patiekalas Priedai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 10 stiklainiai

Reikalingi Įrankiai

  • Didelis puodas (Actui ir cukrui virti)
  • Elektrinė mėsmalė (Paprikoms sumalti)
  • Stiklainiai (Paruoštam džemui laikyti)
  • Šaukštas (Mišiniui maišyti)

Ingredientai
  

  • 700 g Aitriosios paprikos - Nuvalytos
  • 300 g Saldžiosios paprikos - Nuvalytos
  • 1 kg Cukrus
  • 1 litras Actas - 9%, galima naudoti obuolių actą

Gaminimo eiga
 

  • Cukrų sudėti į actą ir virti apie 20-30 minučių, kol pradeda tirštėti. Atidarykite langą, nes actas garuoja.
  • Sumalkite paprikas elektrine mėsmale ir sudėkite į verdantį sirupą.
  • Kaitinkite ant vidutinės kaitros, atidengus, apie 30-50 minučių, vis pamaišant.
  • Supilstykite džemą į stiklainius.

Pabaigai…

Čili džemas yra puikus priedas prie picos, karštų sumuštinių ir kepsnių.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 250gNatris: 20mgKalis: 50mgSkaidulos: 5gCukrus: 120gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Aitriosios paprikos, Čili džemas, Namų gamyba, Saldžiosios paprikos
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating