
Čili troškinys su juoduoju šokoladu
Šis čili troškinys su juoduoju šokoladu yra ypatingas patiekalas, kurio gamyba prasideda jau iš vakaro. Mėsa marinuojama su prieskoniais, o kitą dieną ruošiami likusieji ingredientai. Šis troškinys puikiai tinka vakarienei ar ypatingoms progoms.
Reikalingi Įrankiai
- Peilis (Mažiems gabaliukams pjaustyti)
- Pjaustymo lentelė
- Puodas (Troškinimui)
- Karšto oro gruzdintuvė (Mėsai apkepinti)
- Tarka (Morkoms ir šokoladui tarkuoti)
Ingredientai
Mėsa
- 500 g Mėsa - Mažais gabaliukais
- 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
- 2 skiltelės Česnakas - Smulkiai pjaustytas
- 1 vnt Čili pipiras - Smulkiai pjaustytas
- 1 vnt Morka - Tarkuota
- 1/2 stiklinės Raudonas sausas vynas
- 1 skardinė Pomidorai savo sultyse
- 1 skardinė Pupelės
- 1 skardinė Avinžirniai
- 50 g Juodasis šokoladas - Tarkuotas
- Aliejus - Kepimui
Gaminimo eiga
- Iš vakaro sausai t.y. tik su prieskoniais ušmarinuokite mėsą. Mėsą pjaustykite mažais gabaliukais.
- Prieš gamindami smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką. Smulkiai supjaustykite čili ir truputį tarkuotos morkos.
- Puode, kuriame gaminsite troškinį, ant truputį aliejaus apkepinkite svogūną ir česnaką.
- Tada įdėkite morką ir užpilkite pusę stiklinės raudono sauso vyno.
- Karšto oro gruzdintuvėje apkepinkite mėsą. Sudėkite į puodą ir užpilkite skardinę pomidorų savo sultyse.
- Viskas troškinasi apie valandą. Tada sudėkite dar česnako ir pupeles bei avinžirnius. Na pabaigoje užtarkuokite juodojo šokolado.
Pabaigai…
Patiekite su česnakine bagete.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 35gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 8gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 800mgKalis: 900mgSkaidulos: 12gCukrus: 8gVitaminas A: 150IUVitaminas C: 20mg