
Didelis lavaso pica su rūkyta mėsa, dešra ir marinuotais svogūnėliais
Ši pica, kepta ant didelio lavaso pagrindo, yra puikus pasirinkimas greitam ir skaniam patiekalui. Naudojant paprastą pomidorų padažą, sūrį, rūkytą kumpį, dešrą, pievagrybius, marinuotus svogūnėlius ir šviežius svogūnų laiškus, šis receptas užtikrina sodrų skonį ir malonią tekstūrą. Puikiai tinka vakarienei ar draugų susibūrimui.
Reikalingi Įrankiai
- Orkaitė (Įkaitinti iki 200°C)
- Kepimo skarda (Padengta kepimo popieriumi)
- Peilis (Pjaustymui)
- Tarkuotė (Sūriui tarkuoti)
Ingredientai
- 1 vnt Didelis lavasas - Pagrindas
- 100 g Pomidorų padažas - Aptepti lavasui
- 150 g Sūris - Tarkuotas
- 100 g Rūkytas kumpis - Supjaustytas griežinėliais
- 50 g Dešra - Supjaustyta griežinėliais
- 50 g Pievagrybiai - Supjaustyti
- 30 g Marinuoti svogūnėliai - Visi
- 20 g Svogūnų laiškai - Smulkinti, pabarstyti
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.
- Lavasą padėkite ant kepimo skardos ir aptepkite pomidorų padažu.
- Ant viršaus tolygiai pabarstykite tarkuoto sūrio sluoksnį.
- Uždėkite rūkytą kumpį, dešrą, pievagrybius ir marinuotus svogūnėlius.
- Kepkite orkaitėje apie 15 minučių, kol sūris išsilydys ir kraštai taps traškūs.
- Apibarstykite pica smulkintais svogūnų laiškais prieš patiekiant.
Pabaigai…
Galite naudoti įvairius ingredientus, priklausomai nuo savo skonio – įdėkite alyvuogių, paprikos ar mėgstamo padažo.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 40gBaltymai: 25gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 70mgNatris: 850mgKalis: 350mgSkaidulos: 3gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 7mg