Frittata su bulvėmis, špinatais ir rūkyta lašiša

Frittata su bulvėmis, špinatais ir rūkyta lašiša

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Ar jau spėjote papusryčiauti? Frittata idealiai tiks prie vėlyvų pusrytukų! Nors aš pati valgau frittatą labiau popiet nei ryte. Man per sotu, nors labai skanu. Šį kartą gaminaus su bulvėmis, špinatais bei šalia pasitiekiau šaltai rūkytos lašišos, kurią patys ir išsirūkėm. Patinka man frittata vien todėl, kad galima ją kaskart vis kitaip gaminti.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 25 minutes
Iš viso 40 minutes
Patiekalas Pusryčiai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Tinkama naudoti orkaitėje)
  • Peilis (Bulvėms pjaustyti)
  • Plaktuvas (Kiaušinių plakiniui paruošti)
  • Orkaitė (Įkaitinta iki 200°C)

Ingredientai
  

  • 5 vnt Bulvės - Vidutinio dydžio, šiek tiek apvirtos
  • Alyvuogių aliejus - Kepti bulves
  • 8 vnt Kiaušiniai
  • 1 sauja Tarkuotas Cheddar sūris
  • 1 šaukštas Džiovinti pomidorai
  • 1 sauja Špinatai
  • Petražolės - Pagal skonį
  • Svogūnų laiškai - Pagal skonį
  • 0.5 stiklinės Grietinėlė
  • Muskato riešutas - Pagal skonį
  • Pipirai - Pagal skonį
  • Druska - Pagal skonį
  • Paprikos milteliai - Pagal skonį

Gaminimo eiga
 

  • Bulves pasikepinau alyvuogių aliejuje ant žemos/vidutinės kaitros apie 10min, jų nemaišiau, gražiai griežinėliais sudėjau ir kepinau.
  • Tada supiliau kiaušinio plakinį ir pakepinau kol kraštai pradėjo skrusti, apie 2min.
  • Tada uždėjau pomidoriukų ir į jau įkaitintą orkaitę (200°C) pašoviau dar 15min arba kol gražiai paruduos.
  • Patiekti su rūkyta lašiša.

Pabaigai…

Galima eksperimentuoti su kitais ingredientais, pavyzdžiui, pridėti kitokių daržovių ar sūrių.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 20gBaltymai: 15gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 250mgNatris: 400mgKalis: 300mgSkaidulos: 3gCukrus: 4gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai bulvės, Frittata, Rūkyta lašiša, Špinatai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating