Grybų, mocarelos ir moliūgo Gnocchi su pipiriniu shiitake Grybų sūrio padažu

Grybų, mocarelos ir moliūgo Gnocchi su pipiriniu shiitake Grybų sūrio padažu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Patiekalas kurio norėsis vėl ir vėl, ypač jei esate “pastos” fanas! Šie Gnocchi su grybų, mocarelos ir moliūgo padažu yra puikus pasirinkimas vakarienei. Moliūgas, grybai ir mocarela sukuria išskirtinį skonį, o pipirinis shiitake padažas prideda papildomo aštrumo. Šis receptas idealiai tinka rudens vakarams.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 1 hour 10 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Didelė, nes kepame moliūgą ir grybus)
  • Orkaitė (Moliūgo kepimui)
  • Pjaustymo lentelė (Moliūgų ir grybų pjaustymui)
  • Puodas (Gnocchi virimui)
  • Virtuvinis kombainas (Moliūgų ir mocarelos masei maišyti)

Ingredientai
  

Gnocchi

  • 90 g Chesnut grybai - Galima naudoti ir pievagrybius
  • 250 g Mocarela
  • 200 g Moliūgas - Aš naudojau šaldytą
  • 2 vnt Kiaušiniai
  • 500 g Miltai - 450g tešlai, likusi dalis stalo pabarstymui
  • Druska - Pagal skonį
  • Pipirai - Pagal skonį
  • 40 ml Aliejus - Aš naudoju šalto spaudimo rapsų aliejų

Padažas

  • 125 g Shiitake grybai
  • 1 vnt Raudonas svogūnas
  • Česnakas
  • Malti juodieji pipirai
  • 50 g Kietasis sūris
  • 50 g Philadelphia sūris - Gali būti ir kitas tepamas sūris
  • Ghee sviestas

Gaminimo eiga
 

  • Moliūgą pjaustome gabalais ir kepame orkaitėje iki bus minkštas, jeigu turite šaldyto moliūgo, galima dėti į keptuvę ir kepti. Privalumas šaldyto moliūgo tas, kad pradėjus kepti jis greitai paleidžia sultis, sutrumpina gamybos laiką. Bekepant sultis nupilame (kuo šlapesnis moliūgas, tuo daugiau miltų reikės) ir sudedame grybus kartu į keptuvę, aš paprastai nepilu jokio riebalo, bet jei mums reikia,- blogai nebus.
  • Iškepus moliūgą ir grybus atvėsiname, dedame į smulkintuvą kartu dedame mocarelą, kiaušinius, druską ir pipirus.
  • Sutrintą masę pilame į indą, jeigu norite naudoti “mikserį” prašom!
  • Lėtai maišydami pilame miltus, į pabaigą pilame aliejų, tešla turėtų būti minkštutėlė, bet nelipti prie rankų ir aliejus tam puikiai pasitarnauja.
  • Formuojam “dešras” ir kapojam į jums tinkančius gabaliukus, pavoliojame miltuose, dedame į rėtį ir nusijojame miltų perteklių.
  • Pasūdome verdantį vandenį, dedame Gnocchi, nepamirškim, kad visi miltiniai patiekalai mėgsta virti dideliame kiekybėje vandens 😊
  • Iškilę Gnocchi reikės pavirti apie 7 min.
  • Padažas: Pirmiausiai įkaitintame sausą keptuvę ir primalame pipirų, daug!
  • Pakepiname pipirus apie 1-2 min, tikrai pajusite aromatą 😊
  • Dedame ghee sviesto, pjaustytus shiitake grybus, po minutės svogūnus ir česnakus.
  • Grybams pakepus pasemiam iš verdančių Gnocchi puodelį (apie 200ml) vandens, ir pilame į keptuvę.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su kitais grybais arba pridėti mėgstamų prieskonių, kad suteiktumėte patiekalui dar daugiau skonio.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 250gBaltymai: 35gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 25gPolinesotieji riebalai: 15gMononesotieji riebalai: 40gCholesterolis: 300mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 120gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Gnocchi, grybai, Moliūgas, Pasta, Receptai su nuotraukomis
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating