
Imbieriniai sausainiai
Šventinis pasiruošimas gerokai įsibėgėja! Kalėdos jau visai ant nosies, o vis dar mąstote, kokiais šventiniais desertais pavaišinsite artimuosius? Šis receptas būtent Jums! 🙂 Tradiciniai, šviežūs, naminiai, itin kvepiantys ir labai skanūs imbieriniais sausainiukai patiks visiems 🙂
Ingredientai
- 2,5 puodelio miltų
- Priedai:2 šaukštai tarkuoto imbiero; 1 šaukštas cinamono; šiek tiek gvazdikėlių (reikia labai nedaug); 0,5 šaukštelio muskato; 0,5 šaukštelio druskos; 1 šaukštelis kepimo sodos
- 0,5 puodelio kambario temperatūros sviesto
- 75 g rudojo cukraus
- 1 kiaušinis
- 100 g melasos sirupo
Gaminimo eiga
- Į dubenį suberti miltus, imbierą, cinamoną, gvazdikėlius, muskatą, druską ir sodą išmaišyti.
- Į kitą dubenį sudėti sviestą, suberti cukrų, su maisto trintuvu sutrinti iki kreminės masės. Įmušti kiaušinį, išplakti. Supilti melasos sirupą, išmaišyti.
- Suberti miltų mišinį į antrą dubenį ir viską kartu išmaišyti, suformuoti tešlą.
- Palikti, kad tešla šiek tiek pastovėtų šaldytuve, tuomet ją iškočioti, dėti sausainių formeles, o sausainius į kepimo skardą, padengtą kepimo popieriumi, ir kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 15 min. (priklausomai nuo sausainių storio).
- Pagrąžinti sausainiukus galima citrinos sulčių ir cukraus pudros kremu 🙂
Pabaigai…
Maisto gaminimas namuose yra puikus būdas užtikrinti sveikesnius patiekalus ir kontroliuoti ingredientų kiekį.