Imbieriniai sausainiai

Imbieriniai sausainiai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šventinis pasiruošimas gerokai įsibėgėja! Kalėdos jau visai ant nosies, o vis dar mąstote, kokiais šventiniais desertais pavaišinsite artimuosius? Šis receptas būtent Jums! 🙂 Tradiciniai, šviežūs, naminiai, itin kvepiantys ir labai skanūs imbieriniais sausainiukai patiks visiems 🙂
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 25 minutes
Gamyba 15 minutes
Iš viso 40 minutes
Patiekalas Šventiniai patiekalai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 6 porcijos

Ingredientai
  

  • 2,5 puodelio miltų
  • Priedai:2 šaukštai tarkuoto imbiero; 1 šaukštas cinamono; šiek tiek gvazdikėlių (reikia labai nedaug); 0,5 šaukštelio muskato; 0,5 šaukštelio druskos; 1 šaukštelis kepimo sodos
  • 0,5 puodelio kambario temperatūros sviesto
  • 75 g rudojo cukraus
  • 1 kiaušinis
  • 100 g melasos sirupo

Gaminimo eiga
 

  • Į dubenį suberti miltus, imbierą, cinamoną, gvazdikėlius, muskatą, druską ir sodą išmaišyti.
  • Į kitą dubenį sudėti sviestą, suberti cukrų, su maisto trintuvu sutrinti iki kreminės masės. Įmušti kiaušinį, išplakti. Supilti melasos sirupą, išmaišyti.
  • Suberti miltų mišinį į antrą dubenį ir viską kartu išmaišyti, suformuoti tešlą.
  • Palikti, kad tešla šiek tiek pastovėtų šaldytuve, tuomet ją iškočioti, dėti sausainių formeles, o sausainius į kepimo skardą, padengtą kepimo popieriumi, ir kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 15 min. (priklausomai nuo sausainių storio).
  • Pagrąžinti sausainiukus galima citrinos sulčių ir cukraus pudros kremu 🙂

Pabaigai…

Maisto gaminimas namuose yra puikus būdas užtikrinti sveikesnius patiekalus ir kontroliuoti ingredientų kiekį.
Recepto raktažodžiai Desertai, Imbieriniai sausainiai, Kalėdiniai desertai, Kalėdiniai patiekalai, Kalėdiniai sausainiai, Sausainiai, Skanėstai, Šventiniai desertai, Šventiniai patiekalai, Šventiniai skanėstai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating