
Kalafioro Kepsniai
Galvojau, kad bus labai sunku pagaminti, bet galiu pasakyti, kad užtrukau ilgiau fotografuojant, negu gaminant. Šis receptas yra puikus būdas mėgautis kalafioro kepsniais su sūrio ir daržovių deriniu.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Kalafioro riekėms apkepti)
- Orkaitė (180°C temperatūrai)
- Kepimo indas (Kalafioro riekėms užbaigti)
- Plakimo šluotelė (Kiaušinio plakinio paruošimui)
- Peilis (Kalafioro pjaustymui)
Ingredientai
- 2 riekelės Kalafioras - 2 cm storio
- 1 vnt Kiaušinis
- 2 riekelės Bet kokios besilydančio sūrio
- 1 vnt Pomidoras - Supjaustytas
- Krapai - Kapoti
- Svogūno laiškai - Kapoti
- Prieskoniai - Pagal skonį
- Ghee - Kalafioro apkepti
- Vanduo - Kalafioro apkepti
- Avižų grietinėlė - Pilkite šiek tiek ant viršaus
Gaminimo eiga
- Pjaunant kalafiorą per visą jo plotį, maždaug 2 cm storio riekelėmis. Verčiat į keptuvę ant ghee ir apkepinat lengvai iš abiejų pusių vis papilant vandens.
- Tuo pačiu metu pasidarote kiaušinio plakinį su jūsų norimais prieskoniais. Į tą plakinį gerai pamurgdote kalafiorą ir atgal į keptuvę. Aš likutį dar pyliau ant viršaus. Vėl apkepam iš abiejų pusių.
- Tuo pačiu metu jungiame orkaitę 180°C. Ir apkeptus kalafiorus dedame į kepimo indą. O tada puošiame: pomidorų riekelės, krapai, svogūnų laiškai, sūris. Ir šiek tiek papilkite avižų grietinėlės arba vandens, kad dar paminkštėtų ponas kalafioras. Kepame orkaitėje, kol sūris išsilydo. Per tą laiką pasigaminate salotų.
Pabaigai…
Šį patiekalą galima variuoti pridedant mėgstamų prieskonių arba keisti sūrį pagal skonį. Svarbu, kad kalafioras būtų tinkamai apkepintas ir sūris visiškai išsilydęs.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 20gBaltymai: 10gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 70mgNatris: 300mgKalis: 500mgSkaidulos: 5gCukrus: 6gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 40mg