Keptos bulvės su jogurtiniu padažu

Keptos bulvės su jogurtiniu padažu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šiaurės Kaukaze buvau vaišinama keptomis bulvėmis su jogurtiniu padažu. Man taip patiko šis derinys, kad jau daug metų prie keptų bulvių darau šį padažą.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 45 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Orkaitė
  • Kepimo popierius
  • Skardas
  • Indelis padažui
  • Šaukštas
  • Peilis
  • Kepsninis (Bulvėms su šonine)

Ingredientai
  

  • 1 kg Bulvės - Supjaustytos 2-3 cm skiltelėmis
  • 50 g Lydytas sviestas - Galima keisti aliejumi
  • 100 g Šoninė arba lašiniai - Rūkyti, supjaustyti gabaliukais
  • 200 g Graikiškas jogurtas - Arba lietuviškas natūralus jogurtas ar grietinė
  • 2 skiltelės Česnakas - Susmulkintas
  • 1 a.š. Adžika
  • Pagal skonį Druska

Gaminimo eiga
 

  • Bulves supjaustykite 2-3 cm skiltelėmis ir kepkite 190 °C temperatūroje, išdėlioję ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kartais popierių ištepkite lydytu sviestu ar aliejumi. Ant jų išdėliokite šoninės arba lašinių gabaliukus. Kepkite apie 45 minutes.
  • Kol bulvės kepa, pasiruoškite padažą. Česnaką išspauskite ir sudėkite į indelį su jogurtu, įdėkite adžikos, druskos ir gerai išmaišykite. Paragaukite, padažas turi būti lengvai aštrus. Jei jis tinkamo skonio, supilstykite jį į padažines.
  • Kai bulvės iškepa, nuimkite šoninės gabaliukus ir sunaudokite salotoms ar sriubai paskaninti. Patiekite keptas bulves su paruoštu jogurtiniu padažu.

Pabaigai…

Bulves galite kepti ir ant grilio, o šoninę galima naudoti ir kaip atskirą užkandį.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 45gBaltymai: 6gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 7gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 35mgNatris: 400mgKalis: 900mgSkaidulos: 5gCukrus: 3gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Jogurtinis padažas, Keptos bulvės, Paprasti receptai, Šoninė
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating