Kukuliukai su spagečiais ir daržovėmis

Kukuliukai su spagečiais ir daržovėmis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Parnešto faršo tesinys… Šnicelių vakar privalgėm, bet faršo dar daug liko. Todėl šiandien gaminau kukuliukus su spagečiais. Į faršą dėjau gausiai įvairių prieskonių: maltai mėsai, persilado, džiovinto baziliko, saldžios džiovintos paprikos, druskos, pipirų ir kiaušinį. Kukuliukus apkepiau iš visų pusių ir palikau ilsėtis. Keptuvėje apkepiau svogūnus, porus, cukiniją, pievagrybius ir špinokus. Uždėjau šlakelį grietinėlės ir vandenuko iš puodo, kur verda spagečiai. Pabaigoje patiekalą skaninau grybų sultiniu ir krapais.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Pakankamai didelė, kad tilptų kukuliukai ir daržovės)
  • Puodas (Spagečiams virti)
  • Šaukštas (Kukuliukų ir padažo maišymui)
  • Peilis (Daržovėms pjaustyti)
  • Pjaustymo lenta

Ingredientai
  

Faršas

  • 500 g Maltos mėsos
  • Įvairių prieskonių (maltai mėsai, persilado, džiovinto baziliko, saldžios džiovintos paprikos) - Pagal skonį
  • Druskos ir pipirų - Pagal skonį
  • 1 vnt Kiaušinis

Padažas

  • 1 vnt Svogūnas - Smulkiai pjaustytas
  • 1 vnt Poras - Smulkiai pjaustytas
  • 1 vnt Cukinija - Smulkiai pjaustyta
  • 200 g Pievagrybiai - Smulkiai pjaustyti
  • 100 ml Grietinėlė
  • 100 ml Vanduo iš puodo, kur verda spagečiai
  • Grybų sultinys - Pagal skonį
  • Kapoti krapai - Pagal skonį

Papildomai

  • 200 g Spagečiai - Pagal instrukciją ant pakuotės
  • 1 vnt Pomidoras - Papuošimui

Gaminimo eiga
 

  • Į faršą įdėti įvairių prieskonių, druskos, pipirų ir kiaušinį. Gerai išmaišyti ir formuoti kukuliukus.
  • Kukuliukus apkepinti keptuvėje iš visų pusių iki auksinės spalvos. Palikti ilsėtis.
  • Keptuvėje apkepinti smulkintus svogūnus, porus, cukiniją ir pievagrybius, kol suminkštės.
  • Į keptuvę su daržovėmis įpilti grietinėlės ir vandens iš puodo, kur verda spagečiai. Gerai išmaišyti.
  • Į paruoštą padažą sudėti apkepintus kukuliukus ir dar truputį patroškinti.
  • Spagečius virti pagal instrukciją ant pakuotės. Patiekti su kukuliukais ir padažu. Papuošti pomidorais ir kapotais krapais.

Pabaigai…

Spagečių vanduo padažui suteikia tirštumo. Grybų sultinys sustiprina skonį, o krapai prideda šviežumo.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 60gBaltymai: 25gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 120mgNatris: 600mgKalis: 400mgSkaidulos: 4gCukrus: 5gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Daržovės, Grietinėlės padažas, Kukuliukai, Makaronai, Receptai su nuotraukomis
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating