Lašiša ir krevetės su pastarnokų piurė ir keptais burokėliais

Lašiša ir krevetės su pastarnokų piurė ir keptais burokėliais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Greitai ir labai skaniai šeštadienio pietums! Šis patiekalas buvo sukurtas su vyro pagalba ir greitai pagaminamas. Lašiša ir didžiosios krevetės su pastarnokų piurė ir keptais raudonais bei geltonais burokėliais – puikus derinys! Lašišą ir krevetes marinavau su paprikos milteliais, druska, pipirais, aliejumi. Burokėlius kepiau orkaitėje su šalavijo ir rozmarino prieskoniais. Patiekalas puikiai dera su rausvu vynu.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 25 minutes
Iš viso 55 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 2 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Orkaitė (200°C temperatūrai nustatyti)
  • Keptuvė (Lašišos ir krevečių kepimui)
  • Kepimo skarda (Burokėliams kepti)
  • Blenderis (Pastarnokų piurė gaminimui)
  • Peilis (Pjaustymui)

Ingredientai
  

Lašiša ir krevetės

  • 200 g Lašišos filė - Be odos
  • 150 g Didžiosios krevetės
  • Paprikos milteliai - Pagal skonį
  • Druska ir pipirai - Pagal skonį
  • Alyvuogių aliejus - Marinavimui
  • Laimo sultys - Kepimo pabaigoje

Kepti burokėliai

  • 2 vnt Raudonieji burokėliai - Supjaustyti griežinėliais
  • 2 vnt Geltonieji burokėliai - Supjaustyti griežinėliais
  • Alyvuogių aliejus - Apšlakstyti
  • Šalavijas - Džiovintas
  • Rozmarinas - Džiovintas
  • Druska ir pipirai - Pagal skonį

Pastarnokų piurė

  • 200 g Pastarnokai - Supjaustyti
  • Sviestas - Pagal skonį
  • Druska ir pipirai - Pagal skonį
  • Grietinėlė - Riebi

Papuošimai

  • Kaparėliai - Patiekimui
  • Ožragės daigai - Patiekimui

Gaminimo eiga
 

  • Lašišą ir didžiąsias krevetes pamarinavau su paprikos milteliais, druska, pipirais, aliejumi.
  • Burokėlius – raudonus ir geltonus – supjausčiau griežinėliais, apšlaksčiau aliejumi, barščiau džiovinto šalavijo, rozmarino, druskos, pipirų ir kepiau orkaitėje 200°C temperatūroje 25 minutes.
  • Pastarnoką supjausčiau, išviriau, sutryniau blenderiu su gabalu sviesto, druska ir pipirais. Pyliau truputį riebios grietinėlės ir pertryniau.
  • Lašišos filė be odos kepiau keptuvėje po maks 2 minutes. Tol, kol pakeitė spalvą. Scampi taip pat kepiau tik po minutėlę kiekvieną pusę, gale kepimo aplaisčiau laimo sultimis.
  • Patiekiau su kaparėliais, ožragės daigais. Ir taurė rausvojo vyno labai derėjo.

Pabaigai…

Lašišą ir krevetes kepkite tik po kelias minutes, kad išlaikytumėte jų sultingumą.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 20gBaltymai: 40gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 150mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 8gCukrus: 5gVitaminas A: 1000IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Kepti burokėliai, Krevetės, Lašiša, Pastarnokų piurė, Receptai su nuotraukomis
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating