
Lazanija iš tortilijų keptuvėje
Jei esate lazanijos gerbėjas, bet neturite orkaitės ar tiesiog norite išbandyti ką nors naujo, ši lazanija iš tortilijų keptuvėje yra puiki alternatyva. Receptas įkvėptas klasikinių lazanijos skonių, tačiau pateiktas patogiai keptuvėje ir su įdomia tortilijų sluoksniavimo idėja. Šis patiekalas puikiai tinka tiems, kurie mėgsta eksperimentuoti virtuvėje ir ieško paprasto, bet skanaus recepto.
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Apvali, didelio dydžio, su dangčiu)
- Šaukštas (Mišiniui maišyti ir tortilijoms sluoksniuoti)
- Pjaustymo lentelė
- Peilis (Sūriui ir grybams pjaustyti)
Ingredientai
Pagrindiniai ingredientai
- 500 g Kepintas faršas - Gali būti jautiena ar kiauliena
- 4-5 vnt Tortilijos - Didelės, apvalios
- 200 g Pievagrybiai - Kepti, pjaustyti
- 200 g Sūris - Tarkuotas, pageidautina mozzarella
- 200 ml Padažas - Besamelis su pomidorų padažu
- 50 g Majonezas - Viršutiniam sluoksniui
- 100 ml Vanduo - Įpilti į faršą sluoksniavimo pradžioje
Gaminimo eiga
- Ant keptuvės dugno išdėkite šiek tiek kepinto faršo ir užpilkite 100 ml vandens.
- Pradėkite sluoksniuoti: tortilija, padažas, keptas faršas, pievagrybiai, sūris. Pakartokite procesą 4-5 kartus.
- Paskutiniame sluoksnyje uždėkite faršą su grybais, pertepkite majonezu ir pabarstykite sūriu.
- Uždengus dangčiu, šildykite keptuvėje apie 15-20 minučių, kol sūris ištirps ir patiekalas bus karštas.
- Patiekite karštą ir skanaus!
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su įvairiais ingredientais: pridėti špinatų, pakeisti faršą į vištieną arba naudoti skirtingų rūšių sūrį pagal skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 40gBaltymai: 30gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 80mgNatris: 700mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 6gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 6mg