Neutralios Pistacijų Pasta

Neutralios Pistacijų Pasta

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Kad esu priklausoma nuo pistacijų, o ypač – pistacijų pastos, turbūt jau aišku seniai 😂 Bet nebūtina jos pirkti! Juk galima pasigaminti namuose 😄 Ir pigiau, ir skaniau! Mažas stiklainėlis kokybiškos pistacijų pastos (kaip foto) pas mus kainuoja apie 400 NOK. Su pristatymu – maždaug 450 NOK. 320 g pistacijų pirkau už 120 NOK. Tad sutaupiau apie 500 NOK 😛😃🤩 Galima gaminti saldžią, bet aš norėjau neutralios. Tuomet galėsiu naudoti ne tik konditerijoje, bet ir kulinarijoje. Pagaminti yra itin paprasta, tik užtrunka nuimti luobeles. Aš turėjau savo padėjėją Olav 😂😍 (nuotraukoje). Pradedam!
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 10 minutes
Iš viso 25 minutes
Patiekalas Užtepėlės
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 8 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Virtuvinis rankšluostis (Pistacijoms džiovinti)
  • Smulkintuvas (Pistacijoms smulkinti)
  • Puodas (Vandeniui užvirti)
  • Sietelis (Pistacijoms nukošti)

Ingredientai
  

Pistacijų pasta

  • 320 g Neskrudintos nesūdytos pistacijos
  • 2 v.š. Vanduo
  • 1.5 v.š. Laimo sultys

Gaminimo eiga
 

  • Pistacijas supilti į verdantį vandenį ir palaikyti 3 – 4 minutes. Nukošti ir užpilti šaltu vandeniu dar porai minučių.
  • Pistacijas paskleisti ant rankšluostėlio. Luobeles bus lengva nuimti, tik užtruks.
  • Pistacijas sudėti į smulkintuvą ir smulkinti iki rupių miltų. Vandens pilti labai mažai – po 1 v.š ir dar smulkinti iki tol, kol taps pastos konsistencijos. Aš naudojau apie 2 v.š vandens ir 1.5 v.š laimo sulčių.
  • Norite saldžios – dėkite ir cukraus. Laikyti šaldytuve.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su kitais riešutais ar įdaro skoniais, pvz., pridėti apelsinų žievelės ar įvairių prieskonių.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 20gBaltymai: 15gRiebalai: 50gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 35gNatris: 5mgKalis: 400mgSkaidulos: 10gCukrus: 5gVitaminas C: 3mg
Recepto raktažodžiai Pasta, Pistacijos, Receptai su nuotraukomis, Užtepėlės
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating